onsdag den 30. januar 2013

Schoorl og Alkmaar

Mandag og tirsdag havde vi en overnatning på hotel som jeg havde købt på auktion...ja altså overnatningen ikke hotellet ;-) Jeg havde kun betalt € 16:00 inkl. morgenmad! Vi var lidt spændt på hvad det var til den pris, jeg var overbevist om, at vi blev gemt af vejen oppe under taget med en 'halvandenmandsseng ' og et badeværelse man sku' bakke ind i, men mine bange anelser blev gjort til skamme! Se selv:  http://www.hoteljanvanscorel.nl/
Det ligger i provinsen Noord Holland  (ca. 1½ times kørsel fra os) lige ved stranden. Der er ca 4-5 km vandretur gennem skov og klitter ned til stranden.
Vi ankom lidt sent om eftermiddagen fordi vi havde været til begravelse først. Jeg var noget udkørt af at græde så meget, så det var med lidt tunge ben at jeg slæbte mig afsted gennem skoven om eftermiddagen. Desuden lå der is og sne så der var lidt glat og det var begyndende tusmørke, så vi gik kun 2-3 km og vendte så om og gik tilbage til byen. Det er en hyggelig lille landsby med små butikker og restauranter, ikke for mange og ikke for turistet.
Vi hyggede på hotellet om aftenen og slappede af. Meningen var at vi ville afprøve hotelbaren og et par massagestole der stod i nærheden af den indendørs swimmingpool, men ingen af os gad gå nogen steder.
Næste dag var der stor morgenmadsbuffet! Ikke så overvældende som man ser det i Tyskland, men der manglede absolut ikke noget overhovedet!
Da vi havde checket ud og pakket bilen begyndte vi turen ned til stranden. Og lidt efter begyndte solen at skinne! Sne og is var smeltet væk i løbet af natten så det hele var bare iorden!
Henk insisterede på at holde mig i hånden for sådan stod der på skiltet. "Se det er os" ...Indsæt himmelvendte øjne her! Jaja...så han er noget højere end mig, men altså... den mand er og bliver en komiker!

Der var skønt og fredfyldt! Det er sand man kan se, ikke sne! Rå natur om vinteren er ikke så ringe endda.

Vi fotograferede begge to på livet løs.


Bergen? Hva' er nu det? Er vi i Norge??

Op ad bakke... Men der var en god udsigt deroppe fra!
I sommeren 2011 var der en voldsom brand i klitterne, det ligger stadigvæk lidt dødt og udbrændt:
http://www.youtube.com/watch?v=fNAJs_iq5CE&NR=1&feature=endscreen

Mens vi gik på vejen ned mod stranden blev vi overhalet af flere cyklister og joggere. Jeg hørte en cyklist bag os og kiggede og skulderen idet hun passerede os, Henk råbte et eller andet til hende som jeg ikke fik fat i; hendes lille gravhund (stor hvalp) var faldet ud af side-cykeltasken og blev slæbt hen ad vejen. Underligt nok sagde den ikke en lyd. Både hund og dame var dybt rystede over oplevelsen. Henk havde tidligere fundet en bold imellem træerne som han nu gav til vovsen for at trøste den. Hun kom forbi os på tilbagevejen og råbte til os, at hunden havde leget længe med bolden...så jeg går ud fra at den var kommet sig over chokket. Jeg undrede mig over hvorfor den lille hund ikke sad i en cykelkurv foran på styret så hun kunne se den hele tiden.
Yeah... vi nærmer os stranden og solen var begyndt at skinne!
Havet brusede og brølede og viste tænder. Det var skønt!

Slutningen af januar og der er små knopper på grenene?!

Efter en rask lille gåtur på ca 11 km kørte vi indtil den nærmeste større by; Alkmaar, den er kendt for Ost. Der er dog ikke opvisning af oste om vinteren, det bliver kun afholdt på byens torv om sommeren for turisterne.
Det er en 'picturesque' by... for nu at være poppet. Mange fine typisk hollandske huse!

Bemærk de skæve huse.
Det var begyndt at regne så vi blev ikke hængende så længe.

Vi har stadigvæk 2 forskellige hotelovernatninger tilbage som jeg har købt på auktion meget billigt!!  
Glæder mig!!


9 kommentarer:

 1. Sikke en skøn tur I har været på, hvor er der flot.. :-)
  Stakkels lille hund, det er lige før jeg tænker, at hun ikke burde have dyr, det virker tankeløst at udsætte det lille kræ for sådan en behandling, også selv om hun ikke gjorde det med vilje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ganske ret; har man dyr er man nødt til, at tænke på deres velfærd på alle måder!!

   Slet
 2. Dejlige billeder, men det var da en frygtelig oplevelse med den lille hund! Sikke en skøn idé at man kan købe hotelovernatninger på auktion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hotelværelser til småpenge! God opfindelse. Og det højeste jeg har betalt endnu er 21 €uro, ca 165 dkk! Inkl. morgenmand... det er jo da ingenting! Og vi får set andre dele af landet vi måske ellers ikke ville!

   Slet
  2. Fantastisk at I kan få det så billigt! Supergod idé I får set andre dele af landet på den måde.

   Slet
 3. Der er meget flot og der til et par gode traveture. Og stakkels hund, hun burde have den foran i en cykelkurv..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ærgrede mig at hun ikke stoppede for, at snakke på tilbagevejen for så ville jeg ha' foreslået en cykelkurv foran. Men måske finder hun selv på det... hun var ret rystet over det. Det var meget tankeløst af hende synes jeg!!

   Slet
 4. Å så fine bilder :0) Bergen ?? hehe, jaja det er jo litt Nederland i Bergen også ;0) Det er så fint i Nederland :0) Håper du trives der ? Takk for titten innom bloggen min, jeg ønsker deg en fine kveld :0)

  SvarSlet
 5. Hej Wenche,
  Holland er fladt som en af deres berømte pandekager... ;-) Men her er masser af skønne ting, at se på alligevel og det med blomster DET kan de!!
  Jeg elsker at se dine billeder på din blog! Du er en fantastisk fotograf!

  SvarSlet