torsdag den 24. januar 2013

Panorama Mesdag

Alle gode gange 3.. jeg tæppebanker lige Blogland med skriverier...det er nok fordi det er så længe siden jeg har ladet mine guldkorn (!) flyde frit på internettet...

Den sidste dag inden min mor rejste hjem tog vi til Haag og så Panorama Mesdag. (http://www.holland.com/dk/tourist/article/panorama-mesdag-9.htm) Det er europas største maleri, Panorama Mesdag er en 14 meter høj illusion med en omkreds på ikke mindre end 120 meter. Meget imponerende. Man skal opleve det for helt at forstå hvor genialt det er. Min svigerfar har i flere år sagt at jeg sku' slæbe min mor med derhen... jaja, hun behøver ikke være på sight-seeing hver gang... tænkte jeg dumt, men hold da op for en kæmpe oplevelse!! Der skal jeg helt klart hen igen.
Man må desværre ikke fotografere derinde så jeg har hugget et billede på internettet af det.

Da vi havde nydt det længe nok gik vi ned i cafeen og sad lidt og talte begejstret om det. Så gik vi på toilettet og jeg var lige ved at fare vild:
Det er toilet dørene! Det er nok det sted der bliver fotograferet mest... ;-)

Da vi havde set maleriet 2 gange, spist frokost og drukket kaffe plus shoppet i deres museums butik var det tid at køre tilbage til Delft. Da vi kom udenfor havde det sneet.
Og så er det at panikken sætter ind og der kun kan køres ca 30 i timen....

8 kommentarer:

 1. Dejligt at se dig her i blogland igen Maj-Britt..
  Sikke en skøn oplevelse du og din mor havde, det panoramamaleri må jeg se engang.
  Stakkels hollændere der ikke er vant til snekørsel, du må lære dem det.. :-)
  Det gør mig ondt at I har mistet en veninde, og hvor er det trist for hendes familie og barn, det er alt for tidligt at miste sin mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare de dog ville gøre glatbane kørsel obligatorisk når man tager kørekort!

   Panorama Mesdag er en meget god oplevelse! Det er rundt så man står midt i det i en 'sandbanke' det er ihvertfald følelsen man har.

   Slet
 2. Herlige toiletdøre selvom de kan være lidt svære at finde...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver lige inspireret til, at vi da ku' gøre det samme her; vores toiletdør og badeværelsesdør ligger i samme væg... gad vide om Henk vil synes om den idé?! :-D

   Slet
 3. Tænk at der findes så store malerier - det var jeg slet ikke klar over, hvor er det imponerende. Og så er det dejligt, at du er her igen, men frygtelig trist, at I har mistet en veninde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Man står midt i det og der er maleri hele vejen rundt om en, der er 14 meter hen til lærredet men det virker alligevel ikke som et maleri.

   Ja, det er noget så sørgeligt at hun er død. Hun har fået fred fra sin sygdom nu, men familien har lidt et stort tab. Jeg er lidt stresset over at skulle gå til både kondolence og begravelse, men jeg sætter mig udover mig selv og ta'r afsted.

   Slet
 4. Sikke en dejlig oplevelse I der fik sammen. Lyder som et fantastisk syn!!! Gør mig ondt at høre om den kvinden der døde alt for tidligt. Knus

  SvarSlet