tirsdag den 13. november 2012

Scheveningen strand

 Nord for Haag ligger der en dejlig strand med mange besøgende på alle årstider. Den hedder Scheveningen Strand, man kradser på Sch... god fornøjelse med at udtale det ;-)  Under 2. verdenskrig var tyskerne meget interesseret i vestkysten fordi det lå godt for englænderne når de ville gå i land på kontinentet, så de byggede en skrækkelig masse bunkers ligesom på vestkysten i Danmark, også her ligger de endnu, her er de heller ikke specielt kønne. Tyskerne sendte iøvrigt 'agenter' af en art til den hollandske kyst og talte hollandsk men blev, ifølge historien her, afsløret fordi de ikke kunne udtale Scheveningen men sagde det som på tysk 'Sjæveningen'. Nå ja, det kan man vel ikke fortænke dem i, at de ikke kunne sige.
Min egen private historie med Scheveningen er, at Henk tog mig dertil en af de første gange jeg var hernede efter vi var blevet kærester. Han parkerede bilen og vi gik hen til strand boulevarden, da vi rundede hjørnet til den og jeg så den brede boulevard tror jeg min mund gik op i forbavselse over den; den er ligesom man ser dem sydpå, lang og bred og propfyldt med restauranter, cafeer og butikker, der ligger www.sealife.nl som er et akvarium med alskens fisk m.m. i og meget meget mere. Det havde jeg ikke forventet for så langt sydpå var jeg jo heller ikke!
På en varm sommerdag er her mange besøgende, men stranden er lang og bred så man behøver ikke ligge på hinandens tæpper hvis man ikke har lyst til det!
Se alle de kulørte markiser bagerst i sandet, det er restauranter der er bygget op på sandet i sommersæsonen. Man spiser ret godt på dem, jeg har sågar været til bryllup på en af dem en gang!
Nærbillede af én af de mange sand restauranter. Denne her er holdt i lidt stilfulde stole/farver, men flere af de andre har store fede puder i pang farver hvor man kan ligge og flyde mens man køler sig ned i varmen med en kold drink.
www.pier.nl Restauranten (og Casino) der ligger langt ude i vandet.
Her kan man sidde og se ind på strand boulevarden og de badende. Huset i baggrunden er www.kurhaus.nl Det er et hotel af den gode gamle slags. Klik på linket, nyd deres fotos og hør havet bruse. :-)
En god strand til børn med lavt vand og små 'øer' som helle.


Hvad er nu det der ligger der og flyder i græsset, så'n nogle strandsvin!
Nååååh, det er kunst!
Sjovt, ikk'?!Mågens Mågensen på strandtur...


Nu har du været en tur på stranden... kig nu ud af dit vindue... æv! kold vinterdag...  ;-)

6 kommentarer:

 1. Det var en dejlig tur, du tog os med på - hvor er der flot! Sandrestauranter tror jeg ikke, vi har her, og det ser spændende ud. Men der er vel nok mange mennesker på stranden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ærgerligt at der ikke er lidt mere internationalt i Danmark og så alligevel... det er vel en del af charmen.
   Her bor 16½ million proppet ind i et lille land på størrelse med Jylland så her virker altid overfyldt hvor man end tager hen.

   Slet
 2. Det som får det til at se lidt sydlandsk ud er også at storbyen stopper først helt ude ved strandkanten. Man fornemmer godt at det er en meget tæt befolket del af landet du bor i. Det er ikke så længe siden du skrev om Monster. Der var jeg faktisk ude at bade en varm sommeraften tilbage i 1982. Jeg var lige begyndt at køre lastbil og efter en lang og varm dag trængte jeg til et bad. Havet var lige i nærheden, derfor fandt jeg et sted at parkere og gik det sidste stykke til stranden i Monster. Jeg har altid elsket at køre i Holland. Jeg gjorde det først i 1982 og 83 og igen fra 1997 til 2003 hvor jeg jævnligt kom over hele Holland. Det var en god tid

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jønne,
   Jeg kan godt forestille mig fornemmelsen når man har siddet i bilen hele dagen, det må ha' været skønt!
   Jeg har før hørt at der er en god strand i Monster, men jeg har endnu ikke været der, det er nu et udflugtsmål for næste sommer.
   Området her kaldes 'Randstad' hvilket er området med de store byer; Utrecht, Haag, Rotterdam, Amsterdam, Delft m.m. og ja, her er proppet. Lidt mere luft når man kommer ned til Brabant eller op til Friesland.

   Slet
 3. Hvor ser der lækkert ud, det ligner jo næsten spanske tilstande.. :-)
  Tak for turen, jeg vil undlade at udtale navnet på stranden.

  SvarSlet
 4. Øv hvad ligner det at lokke en til at sidde og drømme om varme sommerdage, og så kig ud af vinduet og se mørket!...Bortset fra det, dejlige billeder..;-D

  SvarSlet