lørdag den 24. januar 2009

Henks yndlings suppe...Brune bønner

Henk synes jeg skal dele opskriften på hans yndslings suppe med jer. Bruine bonen soep..... Den smager lækkert men jeg fralægger mig ethvert ansvar med gasudslip m.m.


Man tager:
1 pose brune bønner som man lægger i blød i koldt vand natten over.
Næste dag hælder man vandet fra og skyller bønnerne godt.
Man kommer nyt vand på, lidt salt i og koger dem møre ved svag varme i ca 2 timer.
Så tager man en pakke fadkoteletter og en pakke stegeflæsk og lægger i vand med et par laurbærblade og koger det mørt, ca ½ time (mens bønnerne koger).
Skræl og skær 2 gulerødder, 2 porrer og et stort stykke knold selleri i tern. Det koges med salt, peber, laurbær og løvstikke. I mangel af løvstikke bruges bouillon.
Derefter skærer man en røget medister i mundrette stykker og kommer i suppen.
Når det hele er kogt igennem blandes det sammen i en meget stor gryde. Og vupti man har en klassisk hollandsk suppe. Den kan fryses.
Det er en vinter ret.
Velbekomme.....