lørdag den 23. november 2013

Endnu et højt the party...

Uf det er blevet koldt! Det gi'r mig lyst til varme drikke i litervis og sidde inde i varmen og hygge osv, så jeg besluttede mig for, at det var tid igen til et 'Afternoon Tea Party', jeg lavede en fin invitation og delte ud til 7 kvindelige bekendte som jeg havde besluttet mig for ku' være hyggelige, at ha' på besøg en lørdag eftermiddag. Det syntes de heldigvis også for alle sagde med det samme JA TAK!! Flere insisterede på, at tage et eller andet med og medbragte lækkerier.
Da jeg fortalte min svigermor om projektet spurgte hun mig igen om jeg ikke havde lyst til, at befri hende for nogle af hendes mange 'points' som kan bruges i en kaffe/the forretning til service og andet godt. Jeg besluttede mig for en ny The kande og belæsset med en masse små mærker tog jeg ind til Haag idag og fik en fik The kande helt gratis. Den passer fint i farverne til mine hjemmemalede the kopper, som jeg lavede til mit sidste the selskab.
Jeg besluttede mig for, at bage en Regnbuekage til damerne. Selvom den måske er lidt børnefødselsdags agtig så synes jeg det ku' sjovt.
Jeg fandt en god opskrift på lagkagebunde, fulgte opskriften og tegnede cirkler på bagsiden af bagepapiret. Jeg ville ha' 6 lag for at få så mange farver som muligt, så jeg hældte en lille portion i en skål for sig og kom giftig frugt farve i.
På bøtterne til venstre i billedet står der (med majet småt skrift): Check loven i dit land mht brug af denne farve... da jeg så det første gang (gennem en lup), sagde jeg til Henk: 'Dette farvestof ville aldrig blive tilladt i Danmark'. Det er det nok heller ikke i Holland; jeg købte det i en arabisk/tyrkisk grøntbutik og teksten er på engelsk!
Jeg hældte godt med farve i for at få knald på brillen.
Her er det et diskret orangefarvet lag af kagen...
Og de sørgelige rester af den færdige kage efter angrebet af 8 damer...
De synes alle sammen at den var skøn og overhovedet ikke barnlig...
Jeg havde lagt den sammen med vanilje smørcreme og chokoladecreme udenpå, man ku' ikke se den var farvet pga den mørke chokoladecreme så de blev noget overraskede alle sammen da der blev skåret i den og en regnbue kom frem ...
Den var go' ka' du tro...

14 kommentarer:

 1. Ajjj hvor er den flot.. :-)

  SvarSlet
 2. Svar
  1. Ja, det var sjovt at se deres forbavselse da den blev skåret.

   Slet
 3. Wiltons farver er skam helt godkendte også i Danmark, så du skal ikke være nervøs for følerne på dine hollandske damer.
  Hvorfor ringede du dog ikke, jeg havde gerne hjulpet med den kage. Den ser herlig ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ikke Wiltons farver jeg brugte men de høje rør der står til venstre i billedet. Meget giftige men flotte...
   Årh..jeg tænkte slet ikke på at ringe... så nu er du nødt til, at lave en regnbuekage selv ;-) God fornøjelse og glæd dig til at se overraskelsen når den bliver skåret for!!

   Slet
 4. Wow, sikke en skøn,skøn kage :-) Og din nye tekande er superflot! God idé at invitere til kage- og tea party!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.
   High Tea er perfekt når det er koldt udenfor, flere af damerne havde hedeture pga varme drikke og for mange snacks (og muligvis overgangsalderens gener ;-).
   Jeg er meget glad for min ny nye kande!

   Slet
 5. Den er bare smuk, den thekande. Hvor har du "købt" den henne? Det kunne jo være der også er sådan en forretning i Dordrecht ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mettsen,
   Det er DE, altså Douwe Egberts butik, jeg handlede i. Check deres hjemmeside www.de.nl og se under 'opruiming', der finder du den på tilbud til kun 12 euro!! Jeg brugte de der små mærker der sidder på siden af Senseo kaffeposerne og på Pickwick the æsker, men havde svigermor ikke hjulpet mig med sine mange mærker havde jeg ikke kunnet gøre det. Men 12 euro er ingenting så jeg havde jo nok købt den for rigtige penge alligevel.

   Slet
 6. Meget smuk tekande og god ide med et teparty :-)
  Der kom godt nok "knald på brillen", som du siger - man kan ikke klage over farvefattige kager fra din side ... :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel... Resten af kagen afleverede jeg til mine svigerforældre så de kan blive hyperaktive af farverne... det kan de nok godt bruge i deres høje alder ;-)

   Slet
 7. Åh, sådanne te-kom-sammener er bare så hyggelige! Og, nej din kage der da slet ikke barnlig - bare flot og sjov ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er så! Og jeg er allerede så småt begyndt at planlægge det næste. Det skal være i februar for det er en kold og kedelig måned...der er ikke engang udsalg!!

   Slet