torsdag den 3. oktober 2013

Hollandske sludrechatoller m.m.

Sidst vi var på besøg hos kejserinderne kunne Lara ikke falde i søvn. Jeg sad med hende og rokkede til min arm var følelsesløs, måske ku' hun mærke det for hun begyndte at vræle så jeg fik hende hurtigt afleveret hos Opa. Henk er far til fire så han kende alle tricksene. Han begyndte stille og roligt at massere hende blødt i panden mellem øjenbrynene og vupti så sov hun.
Er der noget skønnere end en sovende baby ;-) Åh de er så bløde og dejlige de 2 små kejserinder.

I tirsdags var jeg på plejehjemmet og servere kaffe. Til den højtidelige anledning (fordi det er længe siden jeg har serveret kaffe!) havde jeg bagt småkager. Jeg fandt en opskrift på nemme havregrynskager. De var så nemme og lækre at det næsten er løgn. Opskriften følger længere nede...
Jeg anrettede dem fint på et fad og bød dem rundt da jeg serverede kaffen. Hollændere har et eller andet med, at man KUN får 1 småkage pr kop kaffe! Bum! Kagedåsen bliver lukket godt til når man har valgt sin småkage! Men disse havregrynskager var så lækre, at flere af dem gerne ville ha' flere... og en til... nå ja, hvis du insisterer så en til.. En af mændene spiste 5.
Da jeg rakte fadet frem første gang mod et par damer sagde en af dem et ord jeg ikke fik fat i; 'Kletskoppen' jeg kiggede bare dumt så hun gentog det; 'Vi kalder dem Kletskoppen her' sagde hun. Jeg bad hende gentage navnet og hun sagde det langsomt og tydeligt mens hun gjorde 'snakke' bevægelser med hånden. Aha! 'Snakke hoveder' altså det vi kalder sludrechatoller. Ingen vidste hvorfor de hedder sådan, men alle var enige om at det var navnet på dem.

Her er opskriften:
100 g havregryn

75 g smeltet smør/margarine

1 æg

125 g sukker

1 spsk. mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker
 Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smørret og vend havregrynene i. Lad det trække i 10 minutter.
Pisk æggene tykt med sukker.
Vend mel, bagepulver og vaniljesukker i.
Vend havregrynsblandingen i tilsidst.
Kom bagepapir på en plade. Sæt dejen på med en teske. Der kan være max. 9 kager pr. plade da de flader meget ud.
Bag dem  i ca. 8 minutter. De skal være lysebrune i kanten, pas på de ikke bliver for mørke.
Lad dem afkøle let på pladen, før de løsnes og lægges på en bagerist.
Mine sludrechatoller er tynde sprøde og smelter i munden... UHM!

10 kommentarer:

  1. Uhmmm hvor er det længe siden jeg har fået havregrynskager, de smager skønt.. Sjovt navn de har på hollandsk. ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også længe siden for mig. Den her opskrift er så nem at jeg vil bage dem igen snart.

      Slet
  2. Jeg havde helt glemt havregrynskager, men det er jo bare så lækkert! Dejligt at Henk har et godt taw på små børn :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. De er et pust fra fortiden.
      Ja Henk han redder situationen hver gang med børnebørnene når de ter sig eller tuder... Godt at ha' ham ved hånden.

      Slet
  3. Børn er for det meste dejlige ;-) og altid uden undtagelse, når de sover :-)
    Det er mange, mange år siden jeg har bagt havregrynssmåkager, men faktisk har jeg tænkt en del på dem i den sidste tid, så måske...

    SvarSlet
    Svar
    1. Børnebørn er en velsignelse især når de afleveres igen hos forældrene...hæhæ
      Hvis din opskrift på havregrynskager er nemmere end denne så hører jeg gerne om dem.

      Slet
  4. Uhm elser havregrynskager, men dem må jeg nok vente med at lave og spise. Herligt kagenavn. ;-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Så kan du sætte dem på listen over alt det du skal spise m.m. når det er overstået.
      Det er et skønt navn til dem, synes jeg.

      Slet
  5. de ser da også meget lækre ud!! Det er herligt at du har kontakt til et plejehjem :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hernede er det meget meget almindeligt, at man arbejder lidt som frivillig. Det virker lidt som om det nærmest er forventet af en. Selv Politiet har frivillige arbejdere. Der er rigtig mange udlændinge der hjælper til hvor jeg er. Vi ser det nok alle sammen som en måde, at blive bedre integreret og blive bedre til sproget.

      Slet