torsdag den 17. oktober 2013

Ikke alt der skinner er guld...

Æv! Jeg hader at købe katten i sækken.
Jeg ned til byen ved 14 tiden for, at købe kaffe og gå på markedet. Men markedsdagen skal jeg helst opleve om formiddagen for at blive fri for de mange mennesker og de asociale der tror det er iorden at cykle på gangene mellem boderne, så jeg strøg lige igennem det og hen til kaffebutikken. Jeg drikker økologisk koffeinfri kaffe, helst den til Senseo maskinen, og de kan kun købes i en lækker kaffe/The/chokolade butik. Jeg fandt min kaffe og checkede af gammel vane udløbsdatoen, det var den 13 august 2013... jeg ledte alle pakkerne igennem, det var samme dato på dem alle. Damen i butikken ringede til deres anden butik i byen, men det var samme udløbsdato. ØV! Spildt ulejlighed at mase derned og så på en markedsdag hvor der er propfyldt med mennesker. Nå... hvad sku' jeg så købe når nu jeg var kommet til byen?! Jeg gik på blomstermarkedet og kiggede lidt på udvalget. Der er 2 store blomsterboder om torsdagen og de havde på det tidspunkt næsten ikke andet end store bundter til 5 euro. Det er en helt almindelig pris her på markedet, så det var ikke sådan at jeg regnede med, at komme hjem med en pakke til kompostbunken. Jeg valgte den der så mest tilforladelig ud og tøffede hjem igen.
5 forskellige slags var der i pakken. Som de ligger der ser de ok ud. Men så pakkede jeg dem ud og så at de havde kendt bedre dage.Jeg fjernede alle blade syd for og mange af dem var halv(hel) rådne eller visne. Der var næsten lige så meget affald som blomster da jeg var færdig med at ordne dem.
Jeg satte dem i en vase og ved ikke helt hvad jeg synes om dem.
  De visner snart og så køber jeg da bare nogle andre!

12 kommentarer:

 1. Måske er blomsterne smukkest i de buketter de oprindelig var pakket, men en vild buket har da også sin charme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret; den er meget sød men allerede halvvissen...

   Slet
 2. Kunne du ikke have fået kaffen til stærkt reduceret pris, når nu udløbsdatoen var overskredet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne jeg måske nok, men den mulighed tænkte jeg slet ikke på. Det gjorde sælgeren heller ikke.

   Slet
 3. Nej gammel kaffe kan være lige meget. :-)

  SvarSlet
 4. øv det var da en dum dag :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var lidt skuffende. Jeg havde overvejet at give halvdelen af blomsterne til svigermor, men da jeg fik pakket dem ud hjemme hos mig selv og så hvor elendige de var sku' jeg ikke gi' noget som helst bort.

   Slet
 5. Jeg kan godt lide din buket! Men jeg kender godt det der med at man kommer hjem med noget der slet ikke er frisk. Det er SÅ irriterende! Men - som du siger - så må man bare købe noget andet.
  Du må have en god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. God weekend til dig også.
   Har allerede set tulipaner så jeg fristes til en et par bundter af dem.

   Slet
 6. Irriterende - men jeg tror nu snildt, du kunne have brugt den kaffe uden at kunne smage forskel - men selvfølgelig efter at have pruttet prisen grundigt ned ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst om en undersøgelse af produkter over sidste salgsdato; det kunne sagtens spises længe efter. Men da jeg kun drikker 1-2 kopper om dagen vil jeg gerne ha' at det er friskt og lækkert... hvis det er muligt. Desværre er alternativet at jeg må vente en hel uge på kaffen medmindre jeg tager ind til en af storbyerne og køber en pose.

   Slet