fredag den 22. marts 2013

Hvor bliver det dog af?

Forår!  HALLÅÅÅÅ hvor er du?? Ih for den da hvor har det været koldt hernede. Øv! Jeg gider ikke mere! For et par uger siden blev vi snydt til, at tro at nu var det forår... ca 14 graders varme, sol og forårsblomsterne stod i kø for, at komme frem men så blev det iskoldt igen... hmpff! Idag skinner solen gennem dis, jeg stoler ikke mere på det, jeg vil se rigtigt forår før jeg tror på det.
Fine forårsgrene der hygger lidt mens vinden hyler i kolde toner udenfor... UF!

Min mor kommer herned i næste uge og jeg håber at de mange påskeliljer der pynter midterrabatten er i blomst når hun kommer. Sidste år var de ved, at afblomstre da hun kom og det er bestemt ikke det samme.

Lidt at se på mens vi venter på Godot forår...

20 kommentarer:

 1. Jeg bor også her i Holland og savner også lidt sol og varmere temperaturer. Var ude at gå med den forlovede for et par dage siden og kunne ikke nære mig for at mumle "Lente my ass". Heldigvis er vi dog ikke sneet til som i Danmark. Mine forældre kommer og besøger os i april og vil så gerne se Keukenhof - jeg håber der er blomster at se til den tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor hyggeligt! Hvilken provins bor du i?
   Vi skal også til Keukenhof i april min mor og jeg, vi tager dertil så sent som muligt for at få flere blomster frem. Sidste år i marts var det fantastisk forår... godt vi har minderne :-/

   Slet
  2. Jeg bor i Zuid-Holland :)

   Slet
  3. Ja vi gør så :) Jeg bor mere specifikt i Dordrecht. Tror ikke det er så langt fra Delft, men jeg er ikke "hjemme" i den hollandske geografi endnu - har kun boet her lige godt 1 år.

   Slet
  4. Dordrecht er syd for Delft og Rotterdam. Har været der en enkelt gang, det er mig bekendt den ældste by i Zuid Holland, hvilket man også tydeligt kan se på nogle af de små gamle huse! Jeg husker jeg syntes den virkede større end Delft. Der bor vist også ca. 20 000 flere der.
   Er du glad for at bo der?

   Slet
  5. Måtte lige konsultere wikipedia og du har helt ret. Dordrecht er større end Delft. Ja, det er en meget gammel by. Faktisk er det den ældste by i hele Nederland. Vi bor i centrum, hvilket er lige lidt mere by end jeg bryder mig om, men ellers er jeg ret tilfreds med det. Svigerfamilien bor i en landsby (efter hollandske forhold - 32.000 indbyggere) nær ved, som jeg finder meget mere hyggelig. Tror ikke du kan finde nogen i Danmark, der vil kalde 32.000 indbyggere for landsby - he he.

   Slet
  6. Nå?! Jeg troede det var Maastricht der var den ældste by?! Fordi den har en del af noget fra Romerriget tilbage, noget fra en bro eller lignende... så vidt jeg husker. Men kan da ta' fejl!!
   Jeg kalder altså Delft for en landsby... ;-) hehe! Nå, det er nu ikke så meget pga str. men også mentaliteten.

   Slet
  7. Jeg havde det fra wikipediasiden om Dordrecht, så måske er der en vis portion... skal vi sige partiskhed? :P

   Ved lejlighed må jeg fortælle dig om min egen personlige pandekage-smørklat-panik historie.

   Slet
  8. Det lyder interessant! ;-) Det vil jeg glæde mig til.

   Slet
 2. Hvor er det smukt at se påskeliljerne! Åh ja, nu vil vi altså have forår - det er lige sådan her, hvor havde lune dage for et stykke tid siden og troede, at nu var foråret kommet. Men de næste mange dage har vi frost og helt ned til minus 10 grader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, øv og 3 x øv! Synes ikke jeg orker mere kulde, så jeg håber den bliver i Danmark. Men jeg så på BBC at de også forventer mere sne og kulde i UK (Skotland er praktisk taget druknet i sne...) så mon ikke det også kommer her.

   Slet
 3. Det vil bare ikke, det forår. Efterhånden tror jeg, at det bliver sådan et år, hvor foråret varer en uge, og det vil føles, som om vinteren går direkte over i sommer.

  Kan ikke lade være med at tænke på alle de planlagte (bus-)rejser til blomstrende tulipanmarker i Holland. Det vil da være lidt surt, hvis der slet ikke er noget at kigge på :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Den slags korte forår er dødssyge! Men jeg er bange for at du nok får ret.
   Der er altid et eller andet at se på i Keukenhof (http://www.keukenhof.nl/), men det er altså ikke det samme at se på påskeliljer, krokus og den slags når det er tulipaner i rå mængder man er kommet for at nyde! Meget surt at have rejst så mange timer i bus for at få en lang (og kold) næse!

   Slet
 4. Ja vi vil have forår nu!! Dejligt med lidt blomster at kigge på, tak for det.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Inspireret af http://droemmehaven.blogspot.nl/2013/03/amok-i-blomsterbutikken-fortsat.html var jeg nede og købe em masse gule tulipaner og påskeliljer, nu står de og pynter fint i stuen. Det er lige hvad man trænger til nu... altså bortset fra forår!

   Slet
 5. Det er i hvert fald ikke her i DK foråret gemmer sig. Selv om solen skinner er her stadig bidende koldt og sne overalt..
  God weekend hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henk datter bor med sin lille familie oppe nordpå i Holland hvor der er koldere end her. Hollænderne kan ikke helt finde ud af, at klæde sig varmt på så jeg har set fotos af børnebørnene med ankelsokker og et lille stk med bart... jeg gyser når jeg ser det.
   God (kold) weekend til dig også!

   Slet
 6. Ja, gad vide hvornår tulipanerne får en chance i år?
  Tillykke med Henk - hvor er det flot af ham. Dejligt med politifolk, der kan - og får lov - til at tænke selv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg synes også det er imponerende at de ansatte ham som 51 årig! Tænk på hvor mange arbejdspladser med det samme skubber en ansøgning over i 'Nej Tak' bunken med det samme når de ser fødselsåret.
   Uha, bare ikke forårsblomsterne er døde af kuldechok. Husker et år i Danmark hvor der kom nattefrost meget sent på foråret og gartnerne i Rosenhaven (i Valbyparken) havde åbenbart beskåret alle roserne... det overlevede de ikke. Derfor ser Rosenhaven anderledes ud nu end i min barndom... :-(

   Slet