onsdag den 13. februar 2013

Veganeren...

Veganeren, det lyder næsten som titlen på en krimi hvor morderen slår alle kødspisere ihjel... eller løber min fantasi nu af med mig igen?! Hmmm... nå, lad det nu ligge...
Jeg har længe skrantet lidt, har ikke rigtigt kunne komme mig over de forskellige vira jeg har haft denne vinter og da jeg jo altid helst er alternativ, ihvertfald hvad lægekunst angår, har jeg konsulteret en der giver Bioresonans terapi (kan googles...). Jeg skal undlade at gå for meget i detaljer for så sidder du foran skærmen ugen ud... men det korte af det lange er, at jeg er plaget af mine allergier og af min dovne lever (hænger måske sammen?) og alt det så han i sine målinger plus flere andre ting. Da jeg er allergisk overfor antibiotika anbefalede han mig ,at leve som en veganer i 6 uger. Veganere er dem der ikke spiser noget animalsk overhovedet. Jeg var ved at dratte af stolen da han sagde det! Men jeg må dog indrømme, at det lyder logisk nok da slagtedyr meget ofte bli'r fyldt med antibiotika, og så spiser jeg det som er allergisk overfor det. (Var det ikke en del af 'BORGEN' for et par uger siden?!)
Jeg har lavet en masse sjov med det for af en eller anden årsag finder jeg det lidt komisk. Min sjove veninde spurgte om jeg heller ikke går i skindsko ;-)
Jeg besluttede mig for, at gi' ideen en chance. Nu har jeg været veganer i 1 uge og det er gået bedre end forventet. Jeg var overbevist om, at jeg nok ville falde i og snyde lidt men det er endnu ikke sket. Det værste er mælkeprodukter, ikke at jeg normalt drikker mælk, men lidt Parmesan ost på maden ville gøre underværker. Lidt creme fraishe dressing ville heller ikke være af vejen.
Kun 5 uger tilbage... jeg klarer det nok.
Jeg må få 1 hårdkogt æg om ugen og ægget i denne uge skal spises i min egen veganer version af Salade Niçoise (uden fisk), med kogt kartoffel og hvidløgs dressing så naboerne klager over lugten ;-) ... hvem havde troet at jeg ville glæde mig til at spise et hårdkogt æg flere dage før det sker...
Hernede køber man æg efter størrelse, det har jeg aldrig tænkt nærmere over da jeg boede i Danmark ,så jeg blev lidt overrasket da jeg så at man sku' vælge mellem S, M, L og XL. og tro mig: XL er mega store æg. Så det ugentlige æg er naturligvis XL! Og så siger man at størrelsen ikke betyder noget! HA!
Jeg har i den forløbne uge læst vegetar kogebøger for at blive inspireret, men desværre er mange af dem fyldt med fløde og ost og det er lige det jeg savner. Jeg har lyst til lasagne, men uden ost virker det lidt tamt. Jeg opfandt en veganer ret som er søgt men smager fint:
Jeg lagde hjemmelavet tomatsovs i bunden af et ovnfad, tykke skiver (udvandede) auberginer ovenpå, smurte hvidløgs olie på auberginerne, derefter dryssede jeg porreringe hen over, så et lag kogte mosede brune bønner, tomatsovs hen over, et lag af tykke skiver (udvandede) squash, drysset med porreringe og hvidløgsolie. Bagte det i ovnen 15 min. ved ca. 190 grader. Det smagte godt...ville være endnu bedre med lidt ost drysset hen over :-P

Jeg har til alt held fundet mælkefrit chokolade i en helsekost butik! Woohooo!

9 kommentarer:

 1. Det lyder lidt hårdt, men hvis det virker, er det jo fint. Men hvad, hvis det virkelig er det, der er løsningen? Skal du så være veganer resten af livet? Okay, det er nok ikke usundt, men for mig virker det en anelse kedeligt ... bortset fra, at det bestemt ikke er et kedeligt foto, du viser frem i dagens anledning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvad jeg skal for at være helt ærlig. Behandleren har foreslået Henk at spise meget mindre kød (Henk går der pga en botulisme bakterie han har haft diaré af i 40 år!!). Vi talte alvorligt om det idag og tror at vi nok vil gå igang med en sundere kostplan som man havde det i gamle dage: En ugeplan med fisk, suppe, vegetarkost på mindst 1 gang om ugen. Og jeg foreslog fjerkræ som hverdagskost og svin/oksekød som en lækker bid en gang imellem. Og meget meget mere økologisk, da man jo må formode at de ikke fylder dyrene med antibiotika... eller er jeg mon naiv?!

   Slet
 2. Jeg er spændt på, hvordan du har det om fem uger, men det giver jo god mening at undgå alle animalske produkter - jo, det var netop, hvad Borgen handlede om for et par uger siden. Jeg ville selv savne ost, men det er i hvert fald heldigt, at du kan få mælkefri chokolade! Pøj pøj med resten af 'kuren'!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg skal ned i helsebutikken igen og se hvad de ellers har af lækre ting jeg må få... Har købt et eller andet mærkeligt mælkefrit produkt man kan lave flødeskums look-a-like af. Har dog ikke haft mod til, at prøve det endnu.

   Slet
 3. Jeg sender dig lige et link til en blog, det er Jens der har den han er også veganer, og han har en del opskrifter på veganermad...Pøj pøj jeg håber at kostforandringen hjælper..

  SvarSlet
  Svar
  1. du får lige linket her: http://jensdrejer.wordpress.com/

   Slet
  2. Tusind tak! Det er nemt at finde vegetar opskrifter men kniber lidt med veganer mad!

   Slet
 4. Hvis det hjælper er det jo fint, jeg ville ha' enormt svært ved at undvære både kød og alle former for mælkeprodukter, men jeg ved det kan lade sig gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har opdaget en ny verden af mælkefrie produkter og jeg er sikker på at der er mere når jeg begynder at LEDE! jeg synes også det er lidt besværligt og helt automatisk vil jeg komme ost, æg og mælkeprodukter i maden. Skal ha' fundet ud af hvordan man bager lækre kager uden æg osv. Jeg vænner mig nok til det.

   Slet