mandag den 4. februar 2013

Plejehjems-kager

Så er tiden inde til igen, at arbejde en dag som frivillig på plejehjemmet. Jeg skal være der imorgen kl. 9:00 og starte med at slubre kaffe i mig sammen med de andre medarbejdere. Hyggeligt.
Kl. 10:30 er det officiel kaffepause i Holland... så der skal vi ha' lavet kaffe, dækket op og være klar til at servere for dem der kommer. Som kagetosset har jeg naturligvis bagt til dem. Sidste gang havde jeg kokossmåkager med citronglasur og chocolate chip cookies med til dem.  I to uger har jeg tænkt over hvad jeg skulle bage som var let at sidde med uden en sidetallerken - da det er mig der vasker op bliver der ikke budt på kagetallerkener...hahaha ;-) Jeg har kigget i mange af mine bagebøger og som altid skal jeg da lige ha' næsen i Frk. Jensen og se hvad hun siger (hun ville nok aldrig servere kage uden en tallerken... oh well..), Frk. Jensen foreslog Marmorkage... det synes jeg var en god idé, det er nemt at sidde med og man kan nemt halvere en skive til dem med en lillebitte appetit. Så Marmorkage! Da jeg nu alligevel var igang ku' jeg da ligeså godt bage 2 kager... så næsen ind i et par bøger igen og lede efter inspiration. Jeg havde 4 mandariner vi ikke gad spise så de sku' bruges. Jeg fandt en citron formkage og ændrede på opskriften.
Jeg pressede saften ud af mandarinerne, der blev næsten 4 dl.!  Så ristede jeg sesamfrø og tilsatte begge dele til kagedejen. Da kagen var bagt varmede jeg 2 dl sukker med 1½ dl mandarinsaft til sukkeret var opløst. Så prikkede jeg hul i kagen med en tandstikker og hældte sukkersaften over. Jeg smagte en krumme og det er lækkert!
Mærkeligt nok er jeg løbet tør for almindeligt mel og har kun sigtemel, spelt og sigtet rugmel i huset. Og dovenskaben forbød mig at gå ned og købe mel... så kagerne er bagt med grovmel.
Her er de så... klar til at blive transporteret imorgen.

Sandkager/formkager ser lidt kedelige ud, men faktisk synes jeg det er sjovt at servere en grim kage for så, at se overraskelsen i ansigtet på den der spiser den...

6 kommentarer:

 1. Dine sandkager lyder meget lækre - de skal nok blive en succes i morgen! God idé at droppe kagetallerknerne ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. De smagte skønt især den med mandarin og sesamfrø!

   Slet
 2. Bliver spændende at høre hvad de siger til dine kager..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. En af beboerne der er lidt små retarderet havde også bagt, så hendes kager lod vi blive serveret først og alle skamroste dem. Så kom mine og alle skamroste dem... de ku' vi bare li' kage tror jeg hahaha...

   Slet
 3. Man spiser også med øjnene, men det er rigtigt, at visse kedeligt udseende ting kan overraske gevaldigt, og en kage med appelsinsmag kan jeg sagtens forestille mig smage supergodt.
  Det var da voldsomt meget for en lille (?) mandarin at kunne levere næsten en hel deciliter saft!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var vildt med al den saft i! jeg har aldrig set så meget saft i mandariner, men det var nu heller ikke de allermindste.
   Da jeg kom om morgenen og stolt viste mine kager frem ville min kollega og en af kontordamerne gerne smage et stk. og sagde i kor at det så sku' være mandarin kagen og de var behørigt overrasket over smagen. Det var jeg faktisk også selv fordi den var tilpas 'saftig' af en formkage at være. Chokolade kagen virkede tør til sammenligning.

   Slet