tirsdag den 13. september 2011

Ferie i Zeeland

Suk... ferien er slut og Henk startede på arbejdet idag. Vi brugte tid herhejmme på et par småprojekter, havde et par journalister på besøg som skulle skrive en rejse artikel til et dansk ugeblad om Delft, vi var på småture og så havde vi den sidste uge lejet et lille sommerhus i Zeeland.
 Vi bor i Zuid-Holland, Zeeland er ca 1-1½ times kørsel syd for os (afhængig af trafikken).
Vi var på den største ø. Vi havde lejet et sommerhus...troede vi, det viste sig at være en "Chaletje" på en campingplads. Da jeg hørte at det var på en campingplads var jeg ved, at gå til for jeg forestillede mig en af de der minihytter med køjesenge man kan leje på danske campingpladser, og det havde jeg ikke lyst til. Det var med meget bange anelser vi tog afsted. Heldigvis blev det gjort lidt til skamme for det viste sig at være et lille træhus, sådan ca som en stor campingvogn blot uden hjul, på en fastliggergrund med en lille have til. Det var småt og ikke hvad jeg havde forventet men Zeeland er så pragtfuldt så jeg tilgav let at vi var havnet i så lille et hus.


Naturen i Zeeland er skøn! Desværre, eller sku' jeg sige selvfølgelig... var vejret ikke med os; det stormede et døgn med en meget høj vindstyrke, vi oplevede tordenvejr og en masse regn...alt for meget, så når det var tørvejr var vi ude og vandre i naturen men på regnvejrsdage tog vi til byerne.  Jeg har taget et par fotos jeg gerne vil vise frem:

Første dag var det ca 26 grader og høj sol. Efter aftensmaden (vi grillede) tog vi cyklerne ned til stranden. Spørg mig ikke hvorfor mine solbriller sidder oppe i håret og jeg misser mod solen... men åndssvagt ser det da ud!


Solnedgang, det var så fredfyldt. Mens vi stod der så vi et par sæler plaske rundt, desværre var jeg ikke hurtig nok på aftrækkeren til, at få dem foreviget. Dyr er altid en skøn oplevelse.

Fyrtårnet er et farvestrålende indslag.


Et lille slot i Burgh-Hamstede, det er beboet af familien så man kan ikke komme derind. Jeg fandt det pragtfuldt at nogen bor der!  Ikke at jeg selv har lyst til, at bo på et slot men det tiltaler mig at det bliver brugt fremfor at stå tomt.Og nu vi taler om gamle privatejede huse, så er dette hus fra 1611 og beboet af en familie...

Rådhustårnet i Middelburg. 

Sjovt indslag i bybilledet: En badenymfe i liggestol på byens strøggade. 
Selv er jeg iklædt tørklæde og gummistøvler takket været regnen.

 Kan det blive grønnere?!

Fristende.... 

Det ligner en vild orkidé! Men kan det passe i Holland?

 Vi vandrede kilometervis i denne skønne natur!

Henk på udkig efter sæler... måske ku' man være heldig igen...
 
Det minder mig om Canada.

Møgvejr igen, så tilbage til at se på byerne. Dette er Veere, en meget lille by. Skal jeg være fræk vil jeg påstå at den er blevet en turistfælde. Der var ca 2 små gader med et par butikker i hver. Det var mest med pudsige ting til hjem og have, dog meget køkkenting, og da jeg er en køkkenskriver og elsker den slags butikker og internetsites kender jeg priserne. I Veere var noget af det 3 gange så dyrt som i det virkelige liv.  Og de tyske turister køber det som en dejlig souvenir fra ferien i Zeeland.  Det forarger min sparsommelige sjæl!

 
Enten byens cykelsmed eller en meget stor familie... 
Tørvejr så vi var tilbage i naturen... vandre vandre vandre...


Ikke langt hjemmefra... og et billede af fotografen også...

Sidste dag, solen skinnede lidt så vi besluttede os for en vandretur ingen vi pakkede og tog hjem. 
Det er sjovt at der er små heste der lever frit på området, de er ikke specialt venligsindede men heller ikke bange for mennesker, nærmest lidt ligeglade med de der tobenede der hopper rundt på deres område.

Det var en dejlig tur og der vil jeg gerne vandre rundt igen, det er ikke længere væk fra Delft end, at man sagtens kan tage dertil på en lille endagstur.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar