søndag den 14. august 2011

Surprise party

Iaften var vi til surprise party for Thalisha, Henks niece der rejser 6 mdr. til Curacao.
Jeg havde lavet en kage til hende efter alle kunstens regler, det ene tog det andet da vi først kom igang; min mor hjalp og vi havde det ret sjovt da vi fandt på det hele.
 Det er Thalisha på stranden, meget solbrændt efter flere måneder i solen. Hun har sin fancy taske med, mobiltlf. en bog, blomst i håret, sine flipflops, en cola, en ost med en mus på...fordi hun altid spiser ost. Der er en haj med blod på tanden og solbriller på fordi man skal beskytte sine øjne i solen, en blæksprutte, en død fisk og et par salte sild, der er også muslinger og en kæmpe skildpadde, dem kan man svømme med i Caribien, det har jeg selv gjort på Barbados. Frøen er for prinsen hun måske møder...

Alle elskede kagen. Thalisha slog den op på sin facebook væg allerede inden festen var overstået.
"Sandet" har jeg lavet af nogle små sprøde chokolade kugler man kan købe i det lokale supermarked og knust dem så det blev til en lidt grov sandstrand.  Al pynten er marcipan undtagen det lyserøde, det er fondant. Fondant er nemt at arbejde med men smager ikke så godt som marcipan...men det er selvfølgelig en smagssag!

Det var hylesjovt da hun ankom; hun havde overhovedet ikke forventet det! Hun er ellers frisk, frejdig og fjantet, men da hun trådte ind og hørte musikken, så dekorationen og så alle gæsterne der råbte SURPRISE og hendes flabede fætre sang 'Thalisha...Thalisha etc' blev hun totalt mundlam og fik røde kinder. Jeg troede et øjeblik at hun måske ville begynde at tude, men hun kom sig hurtigt og gik rundt og kyssede alle.
Maden var Indonesisk Bami, som er stegte nudler med grøntsager og kylling. Fordi Indonesien engang var en hollandsk koloni er deres mad ikke ubekendt her for at sige det mildt. Pga min allergi overfor chili og paprika (hele capsikum familien) var der ikke noget chili i, men Sambal på sidelinjen og det blev flittigt benyttet. Sambal er stærk chilisovs.
Thalisha's far kommer fra hmm.. ja hvor kommer han egentligt fra... han kom hertil fra Indonesien, men familiens gener kommer et andet sted fra... Papua New Guinea eller lign. Han er meget mørk, derfor er pigerne også noget mørkere end os andre og meget kønne begge 2. Flere fra hans familie var der iaften og de er meget livlige kan jeg betro. Hollændere er som danskere ret stille, ikke til at stille sig op i fuld offentlighed og danse i utide bare fordi der er god musik i radioen, men deres kultur er anderledes; de var meget snakkende, grinede meget og snakkede til højre og venstre med alle der gad, de tog et par dansetrin hver gang der var noget musik de ku' li' og især fætrene var i fokus. Det var sjovt at se og meget livsbekræftende.
Velkomstdrinken var en 'Elektrisk Smølf' som selvfølgelig var lavet med blå Curacao!

1 kommentar:

  1. Nej, hvor blev den skøn, kagen. Jeg forstår godt, at hun blev overrasket, sikken en afsked hun har at tænke tilbage på.
    En skøn dag til dig fra det sydlige, hvor der lige nu pipper lidt sol frem.... ☺

    SvarSlet