mandag den 20. august 2012

Min nye bedste ven ;-)

Nogen gange kommer forståelse og venlighed fra en kant man ikke havde forventet det... og det varmer.

Forleden dag var vi til begravelse med en nabo der pludselig var død. Til gravøllet sludrede jeg med forskellige naboer o.a. og vores gamle varmemester, Daan, var der også. Han sagde pludselig til mig: Har du vænnet dig til, at bo i Holland? Tjo.. det går, det er lidt svært indimellem, svarede jeg. Og så udtalte han de gyldne ord: Det kan da heller ikke være nemt for dig; du er her helt alene. Ja, svarede jeg overrasket, men jeg har jo selvfølgelig Henk. Jaja, men ingen familie, de er jo i Danmark. Og så fortsatte med at sige til Henk og mig at jeg talte vel nok god hollandsk nu... Da vi gik derfra sagde jeg til Henk: Daan er min nye bedste ven ;-) Vi smålo lidt af det men Henk forstod godt hvad jeg mente; at det var dejligt at nogen gad udtrykke, at de godt ku' regne ud at det har været en hård fødsel at flytte land.
Det går meget godt lige nu med, at bo her. Det svinger lidt med hjemveen, men heldigvis er der jo ikke så langt til Danmark herfra.

Godt at jeg har min HenkyPenky...

8 kommentarer:

 1. Ja det er godt du har din Henk.. :-) Jeg synes det er godt gået at flytte til et andet land med et helt nyt sprog.
  Jeg forstår godt din hjemve, jeg har nogle gange haft den, bare over at bo på Sjælland og have familien i Sønderjylland, og jeg skulle ikke engang lære et nyt sprog.

  SvarSlet
 2. Jeg har sjovt nok tænkt på flere gange, at det nok var lige meget om man bare flyttede landsdel; problemet er det samme. Det er alt det nye man skal lære også selvom det bare er til en ny egn. Og det at man ikke lige kan smutte forbi familien til en kop kaffe, men at man først skal købe billet, pakke en kuffert og rejse for at få sin lille hyggestund hvor man vender verdens situationen. Ak ja... hjemveen rammer mig heldigvis ikke så tit mere.

  SvarSlet
 3. Du og jeg og vi to, sejled' i en træsko :-) Sødt billede.
  Det er hårdt, specielt i starten, at rykke sine rødder op, men hvis kærligheden er der, kan man næsten klare alt, tror jeg, og det var, som du selv siger, ikke til den anden ende af kloden. Går det helt galt, kan du vel være i DK på ½ døgns tid?
  Min datter flyttede til England som 20-årig. Hun er nu 35 og næsten mere engelsk end dansk - selv om englænderne absolut ikke synes, hun er engelsk ;-) Ikke at det skal forstås negativt; hun er blevet taget flot imod af sin nye engelske familie og også af alle andre, men hun er stadig dansker i deres øjne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret; vi kan køre til København på 10 timer hvis der ikke er for meget vejarbejde i Tyskland... Det ville være værre at have emigreret til New Zealand.
   Min svigerfamilie husker mig også hele tiden på, at jeg er dansk og ikke hollænder. Det er for det meste ok blot ikke når Danmark gør et eller andet uheldigt for så er det nærmest mit ansvar... 8-/ det gælder iøvrigt hele Skandinavien... Så opfør jer ordentligt! ;-)

   Slet
 4. Sikke et dejligt billede af jer! Jeg kan bestemt godt forstå, at det tager sin tid at vænne sig til at bo i et nyt land. Der må være mange udfordringer også ud over de sproglige.

  SvarSlet
 5. Tak, fotoet er et fotografen fra HJEMMET tog da de var hernede for, at lave en rejse artikel om Delft og én om mig, 'den danske slikmund'. Artiklen om mig var i d. 23 januar 2012.

  Det var værst i starten med alt det nye, alle de mange underlige spørgsmål jeg ikke havde lyst til at besvare osv.Nu går det bestemt bedre, men indimellem kommer der et stik af hjemve.

  SvarSlet
 6. Klart at man lider hjemve, men hvor var det sødt af din nye ven, ham kan jeg godt forstå du blev for..;-D

  SvarSlet
 7. Hej reje,
  ja bare jeg havde mødt den slags lidt oftere i starten hvor jeg kæmpede med det hele på én gang! Men jeg kan forstå på annetteudiholland, at jeg skal vist ikke forvente for meget af den slags :-( Æv, jeg ka' ellers så godt li' den slags ;-)

  SvarSlet