lørdag den 11. august 2012

Cykelturen

På trods af at vi har flere cykler og at hollænderne cykler altid og overalt så bruger vi ikke vores ret meget, men havde aftalt at i ferien sku' de da ud og luftes. Det er de blevet flere gange nu og igår var ingen undtagelse. Vejret var fint (ingen regn) og vi trængte til at komme ud, blot gad ingen af os cykle 20 km til strand og 20 km hjem igen. Og idag er jeg glad for at vi ikke gjorde det for den lille tur vi tog har givet mig en øm bagdel... Vi besluttede os for, at cykle ud til et havecenter i landsbyen Pijnacker der er nabo til Delft. Pijn betyder 'smerte' og acker betyder marker, mener jeg, så sammen må det være noget med hårdt arbejde i markerne der har givet smerte...hahaha... På vejen var der flere små oplevelser:
En lille hvid romantisk bro over en kanal lige ved siden af vores bygning. Synes den ligner et sted man får taget bryllupsbillede?!
Ligeså snart man er ude af Delft bliver husene større og billigere, eller ihvertfald til at betale. Mig bekendt ligger der næsten kun rækkehuse i Delft, det er jo typisk hollandsk med rækkehuse for her er meget lidt plads så det er om at udnytte den smule der er så er det bedre at bygge tæt og opad! Derfor er mange huse høje og smalle, hvilket gi'r meget små rum synes jeg.
Vi måtte holde for rødt på cykelstien og fordi cyklister er mere asociale og utålmodige end andre var der en ekstra rød lampe hvori i der stod VENT , de små hvide lys indeni tæller ned til hvornår man må cykle.
Et par søde heste der ville hilse på cyklisterne.
Drivhuse hvor der dyrkes grøntsager der eksporteres til hele verden. Det er nok derfor de er lidt kønsløse! Fra vores vinduer kan vi se tagene på glashusene, især om aftenen fordi der er lys i dem, og der er mange kan jeg betro. Når man flyver herned om aftenen kan man også se hvor mange her er. MANGE!
Et rosenbed der vil noget...
En rundkørsel med kunst i midten. Sandsynligvis for at forhindre bilister i, at drøne tværs igennem istedet for at pænt køre rundt...  Man ser det meget her...altså kunst i rundkørslerne. Det kan jeg godt li'! I vores lokale rundkørsel er der en stor ko.
Nå! Er Pippi Langstrømpes hest flyttet til Holland?
yeah,,, havecentret! Med får udenfor den udendørs café.... Næææææææææææhææææ hvor er de dog søøøøøøøøøøøde!
Vil den ikke se pæn ud på vores altan spurgte Henk.... Øh jo da hvis blot altanen var 10 m2 større! Min mand er stand up komiker i tide og utide.
Da vi havde shoppet lidt rundt i havecentret satte vi os ud på terrassen med en Icecappuccino og noget at gumle på, straks kom Andersine's kusine og tiggede mad og fik en bid småkage af mig.
Og lidt af Henk...efter at hun havde bidt i hans shorts for at gøre opmærksom på, at man skal dele sin mad med sultne ænder... hahaha, det er da sødt!
 En varevogn lavet om til en legebil... mon ikke ungerne synes den er skøn?! Den var placeret indeni havecentret ved siden af caféen sikkert så mor og far kan få lidt fred. ;-o
Efter kaffen og indkøb af undulatfoder kørte vi hjem igen og mødte en kat der gik tur på et hegn, den stillede glad op til fotografering.
Der er to (2) tog stationer i Delft. Den ene er Station Delft og de anden er Delft Zuid, den sidste er den der er tættest til Universitetet så det er nok derfor der er læsset til med cykler. Men på Station Delft er det endnu værre!!
Da jeg kom hjem var der brev i postkassen fra Danmark. Det var fra Benedicte, min gode veninde, der altid sender mig sidste nr. af Sund-Forskning.dk, denne gang lå der en skøn blok i:
Hylesjov! Den skal nok mest bruges som brevpapir tror jeg... ;-)

Efter cykelturen var jeg noget så øm bagi... amatør cyklist!

 Overvejer en ny cykelsadel!

10 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig cykeltur du tog os med på - smukt med kunst i rundkørslerne (det har vi også her) og sjovt at se Andersines kusine, der er så tam, at hun spiser af hånden. En varevogn lavet om til en legebil lyder som en supergod idé!
  God lørdag aften til dig.

  SvarSlet
 2. Her er i det hele taget meget kunst rundt omkring, det nyder jeg at se på, også selvom noget af ville være en hadegave at få!
  På hollandsk hedder Andersine 'Katrin' så hun hedder sjovt Katrin Duck, men da de udtaler U som Ø udtales det Døck ;-D

  SvarSlet
 3. Og Pippis hest har smittet alle fårene, så de også er blevet plettede :-)
  Tak igen for en dejlig billedserie (også af Henks fotos af flere af de fantastiske både). Først var det kun Annette, men nu er det også dig, der inspirerer meget kraftigt til at undersøge Holland noget grundigere, end jeg før har haft lyst til.
  Håber numsen er ved at være okay igen ;-)

  SvarSlet
 4. Nej, den er stadig øm... ;-)
  Ja, Holland er bestemt et besøg værd! Men nok dejligst fra april til oktober når her er blomster overalt, de kan jo noget med blomster de hollændere!! Her i Delft er der blomster i bunkevis i midterrabatter, store plantekasser og meget mere, det er en positiv oplevelse. Og strandene er brede og skønne, synes jeg.
  Tænk, jeg havde slet ikke lagt mærke til, at fårene også var plettede :-)

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder fra jeres cykeltur, hvad med en sadel med gele i, det afhjælper da lidt på ømheden..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg faktisk jeg har! Det er vist mere et spørgsmål om, at bruge cyklen lidt oftere... (indsæt rødmende smiley her...)

   Slet
 6. Hvor gad jeg godt på rundtur i de drivhuse, selvom de burde have taget rullet af, så der kunne komme noget smag ned til dem :)

  Vi burde også opsætte meget mere kunst i vores rundkørsler. Så kunne mange flere ukendte og nye kunstnere komme ud med deres ting, og vi andre kunne glæde os eller forarges.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du så evigt ret i...både at taget på glashusene burde åbnes og at kunst bør udstilles meget mere både her og der. Jeg har tænkt på om det kan få lov til, at stå i fred i Danmark? Eller om det skal smadres, overmales eller andet dumt af den art. Nede i byen i Delft var der for et par år siden sat noget blomsterkunst op der blev ødelagt, desværre for synderne har man overvågnings kameraer her så de blev afsløret og vist i lokalsprøjten!

   Slet
 7. Såå vakkert og nyydelig :0)

  SvarSlet