lørdag den 4. august 2012

Hoek van Holland

Hoek van Holland betyder Hjørnet af Holland. På kortet her er byen/stranden markeret med en rød pil i et lille lyserødt felt. Det er min yndlingsstrand over dem alle! Den er 250 m bred og 3,5 km lang så der er plads til alle.
Den ligger kun ca. 20 km fra Delft.
Vi kan næsten se stranden hjemmefra, men også kun næsten. Men vi kan ihvertfald se om vejret er godt derude, og det er det tit selvom det er køligt og gråt her i Delft. De sidste 2 dage har vi spottet sol over Hoek og er kørt afsted og ganske rigtigt har det været skønt!
Når vi har parkeret går vi gennem klitterne ned til stranden, det er altid en oplevelse i sig selv.
Man møder også altid en masse søde vovser der gerne vil hilse.

Så er vi ved at være nede ved stranden...

De små strandhytter kan købes for en anseelig sum penge, hvis man altså er så heldig at kunne få fat i en... Jeg ville bare gerne leje en for 1 uge eller blot et par dage... tror desværre ikke det er muligt.
Der laves nye klitter, det er klitbevaringsselskabet eller lign. der arbejder hårdt for at bevare naturen som den var. Derfor er det hegnet ind indtil det er groet til. Der er straf for at gå derind alligevel og politiet patruljerer regelmæssigt.


Der er altid god vind så man kan næsten altid være heldig,, at se surfere af den ene eller anden art, blot aldrig de "rigtige" som på Hawaii og Australien m.m.

Igår havde vi taget madkurven med og fik hurtigt nye venner... på et tidspunkt talte vi 18 måger der havde omringet vores tæppe og ventede på en godbid.

En hollandsk brandmand... uden uniform ;-)

Det blæste en del og mine strandtøfler blev fyldt med sand i løbet af ca. 15 min. Vildt.

 Kunst på stranden:

Flyvesand... så smukt som et maleri.

Et lille vandhul i form af en ske.
Strandskaller... altid en fornøjelse!

                         ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I de senere år er der dukket restauranter og butikker op bl.a. denne hyggelige Beach Club Royal hvor vi gerne smutter ind for at få en kop kaffe eller noget koldt. Man kan holde fester og meget andet godt, Henk var til noget TeamBuilding dag på stranden og det foregik bl.a her.

Henk på en af de andre restauranter hvor man kan spise de evindelige snackbar ting...

Desværre er vi nu blevet lidt skoldede så vi venter et par dage med at tage til Hoek van Holland igen.

4 kommentarer:

 1. Der ser rigtigt lækkert ud på stranden, dejligt at I bor så tæt på..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Reje, ja det er en pragtfuld strand og 20 km's afstand er ikke så slemt! Men hver gang jeg er der ønsker jeg, at vi boede i byen Hoek van Holland... men så'n kan man jo blive ved... ;-)

   Slet
 2. Skønne billeder, Mai-Britt, og dejligt at høre lidt om din del af Holland. Rigtig god idé at tage madkurv med på stranden. Vi bror i samme afstand fra havet som jer.

  SvarSlet
 3. Hej Madame,
  tak jeg nyder selv at se på billederne især om vinteren når jeg længes efter en tur til stranden.
  Da jeg boede i København boede jeg ved havnen men gik aldrig derned, nu bor jeg 20 km fra vandet og vil dertil i tide og utide...

  SvarSlet