tirsdag den 14. august 2012

Grillmester Mai-Britt

Dum-di-dum...mester og mester... det skal da vist tages med et gran salt.
Igår var det skønt vejr (fortsætter vistnok hele ugen) så Henk synes vi sku' grille på altanen. Han gik ned i det lokale Supermarked efter kød og salat og mens han var væk fik jeg den gode idé, at tænde for grillen. Vi har en lille Smokey-Joe og jeg skal love for, at jeg fik den til at leve op til sit navn:
Det var så voldsomt med røgen, at jeg måtte ta' en hynde og vifte for ikke at blive kvalt. Det var naturligvis lige det tidspunkt Henk kom tilbage og trådte ud på altanen... han gjorde store øjne og begyndte at synge indianske stammesange som om jeg var ved, at sende røgsignaler.

På et tidspunkt så jeg ned på gaden og til min store forskrækkelse så jeg:
En politibil!... jeg troede at nogen havde klaget over røgen og at Politiet nu var på vej op for, at forklare mig om hollandsk lovgivning omkring grillning på altanen. Det var nu heldigvis ikke tilfældet. Men hvis det var kunne jeg godt forstå det... det var slemt. Det piiiinligste og komiske er, at min søster, Ann-Marie, arbejder for et grillfirma og er mester i grillning, desværre har det vist ikke smittet af på mig :-D Hun har ellers forklaret mig om hvordan man skal starte en grill - ALDRIG bruge tændvæske men de små tændblokke af en god kvalitet og aller-allerhelst en grillstarter. Ja, god idé med grillstarteren men en Smokey-Joe er en lillebitte børnegrill der passer fint på en lille altan og grillstarteren er ca. samme størrelse, så det virker altså noget overdrevet.
Da jeg var færdig med at sende lange breve i røgsignaler ku' maden endelig lægges på og vi ventede tålmodigt (mer' eller mindre) på at kunne spise. Vi havde kogt et par kartofler med pil på, smurt dem ind i lidt olie (Ann-Maries opskrift) og lagt dem på grillen, det bli'r drøngodt :-P. Henk havde investeret en hel euro i en pose blandet salat, som faktisk er udmærket især hvis man jazzer den lidt op med andre ting og en lækker dressing.
Vi grillede lækre grillpølser med krydderurter i og store tykke skiver flæsk. Det var lækkert og der er en smule tilbage som jeg fantaserer om, at lave biksemad ud af... med rødbeder og bearnaisesovs til?!  Henk så forskrækket ud da jeg sagde det...haha'
Resten af aftenen stank huset, og vi, af grill-røg. Selv efter et bad kunne jeg lugte det for det sad i mit hår, så jeg måtte flette håret stramt da jeg gik i seng for ikke at blive røgforgiftet igen ;-)

Jeg håber Ann-Marie vil komme herned og lære mig, at betjene Smokey-Joe så vi for eftertiden kan nøjes med, at kalde den for Joe!

12 kommentarer:

 1. Haha, skønt indlæg, Mai-Britt :-) Heldigt at ikke hele ejendommen futtede af under dine eksperimenter! Ja, et lille kursus hos Ann-Marie er måske en god idé.
  Jeg savner at grille, men Monsieur gider ikke rigtig at spise grillmad.

  SvarSlet
 2. Ærgerligt at han ikke gider det for der er så hyggeligt...når man altså ved hvad man gør... 8-)
  Ann-Marie griller alt i sin kuglegrill; flæskestege, kalkuner af en vís str., andre stege, bager boller, kager, laver popcorn...ja der er simpelthen ingen grænser for hvad jeg har fået serveret som har været i grillen. Så det behøver ikke blot være pølser og stegt flæsk.
  Jeg brugte for mange tændblokke... det var det der var problemet!

  SvarSlet
 3. Nu skal man nok ikke sige sådan noget til en grillentusiast som din søster, men jeg kunne godt finde på at anbefale en lille gasgrill - så undgår I i hvert fald nogle af de problemer, du rendte ind i her :-)
  Grillmad er bare supergodt. Især når det er tilberedt rigtigt (dvs. ikke for brændt) - vi griller hele året på vores gasgrill; fordelen er, at det er meget nemmere at grille med indirekte varme og man derfor kan grille større stykker kød og hele kyllinger, fx. Når man samtidig brænder friske krydderurter af, hvis røg giver en god smag til kødet - ja så fås det ikke meget bedre.
  Det var godt, at politiet ikke var ude efter jer :-)

  SvarSlet
 4. Min søster er også gået over til Gasgrill og anbefaler det på det kraftigste, så det ender såmænd nok med, at vi også får sådan en...og det vil naboerne jo nok bifalde hahaha ;-)

  SvarSlet
 5. Forøvrigt så har Ann-Marie givet os nogle træstykker der giver en god smag til kødet (nu du nævner krydderurter) så vi har æbletræ, pecan træ og 4 andre slags... desværre blev de overdøvet af røgorgiet igår så de par æbletræ pinde jeg tilsatte var vist lige meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem har jeg også købt! I en pakke med seks forskellige slags træ - det er garanteret de samme, vi taler om. Men jeg kan godt se, at det er svært at konkurrere med den røg, du udsender i opstartsfasen :oD

   Slet
 6. Haha, nå det var dig, der var årsag til røgen jeg så komme nordenfjords fra i går aftes ☺ ☺. Nej, spøg til side, vi har prøvet lidt af det samme med en elektrisk grill. Heldigvis brokkede ovenboerne sig kun over, at de ikke var inviteret ned for at spise.

  Fantastiske billeder fra bloemen corso, både dine og Henks. Havde jeg vidst, at det fandt sted og vi ikke havde været inviteret i byen, så havde jeg prøvet at overtale Frank til at tage til Delft og se på blomster, selv om jeg godt ved, at det ikke lige hører til hans favoritter.

  Jeg synes, at der var så meget i dine indlæg, som jeg havde en eller anden kommentar til, men nu kan jeg ikke huske hvad det var. Jo for søren da, tak for opskriften på fersknerne, det skal jeg prøve. Jeg har endnu aldrig turdet hoppe på de flade ferskner, smager de godt?
  Noget andet, var den fantastiske udsigt I har, waaauw!

  Det var vist alt for denne gang, hyg dig deroppe nordpå.

  SvarSlet
  Svar
  1. De flade ferskner er milde i smagen og meget lækre, synes jeg. Jeg når at spise dem før de bliver overmodne, men halvmodne er de lækre, så måske er de endnu bedre som helmodne.

   Det skulle såmænd ikke forbavse mig om det halve af Delft og omegn har både set røgen og lugtet den...det var slemt!!

   MHT Corsoet så er der et år til det næste så du har lidt tid til, at bearbejde ham i... ;-D hahaha See www.varendcorso.nl for mere info.

   Slet
 7. Hehe, ja man lærer jo ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Wenche, ja det har du ret i; næste gang lader jeg Henk selv tænde grillen ;-)

   Slet