tirsdag den 12. juni 2012

Lagkage

Jeg  bagte små lagkagebunde, lagde dem sammen og vi spiste et lille stykke hver. Den var lækker. Så lækker at jeg besluttede, at vi ikke har godt af den slags så den blev Henk nødt til, at tage med på arbejde og dele med sine kollegaer. Så halvdelen af kagen blev smurt ind i vanilje flødeskum og pyntet med jordbær stykker. Det ser altid godt ud og er den ultimative sommerkage i mine øjne.
Kun halv...så den feder kun halvt så meget... nå, ikke?!  ;-)
Bundene er hjemmebagte, den er lagt sammen med hjemmelavet vaniljecreme og hjemmekogte jordbær med meget lidt sukker. Så blev den smurt grundigt ind i flødeskum med vaniljesukker i og pyntet med kvarte jordbær i kanten. Jeg hakkede et par jordbær i små stykker og blandede i lidt flødeskum og lagde det ovenpå fordi det er pynteligt, synes jeg.
Velbekomme!
Synet der møder kollegaerne når kageæsken åbnes... medmindre han tabte den på vejen :-/

2 kommentarer:

 1. Nej, hvor ser den lækker ud. Selv om jeg ikke er så vild med flødeskum (men meget, meget vild med hjemmelavet vanillecreme), så vil jeg i hvert fald blive utrolig glad for et stykke til kaffen ☺.

  Heldige asen (undskyld, det er positivt ment), at du skal til Danmark om meget få dage, jeg skal stadig vente nogle måneder. Men der kommer heldigvis et par Danmarksbesøg i mellemtiden. Hvis ikke vi har kontakt inden du smutter, så håber jeg, at du får en pragtfuld tur og at det danske sommervejr viser sig fra sin allersmukkeste side mens du er der.

  For søren da, har I fået en robotstøvsuger, jeg synes den er helt vild. Jeg har truet med, at næste gang vi skal skifte støvsuger, så må vi altså have sådan en, jeg kan helt fint forestille mig at løbe rundt og lave alt muligt andet, mens der bliver støvsuget. Men jeg har hørt fra min faster, at man også er nødt til at have en almindelig støvsuger for at komme i hjørnerne. Bruger du begge?

  Jeg har løjet for dig, undskyld! Min mors kogebog Otto Mønsteds kogebog "Mad og kvadrater" (for at det ikke skal være løgn, så står der på forsiden, at det er en moderne ernærings- og kogebog), er altså ikke fra 1936, men fra 1939. Nej, der er desværre ikke sylteopskrifter i den, der har jeg altid brugt "Den grønne syltebog". Frank er ikke så vild med syltede ting og sager, så jeg sylter faktisk aldrig mere, tidligere gjorde jeg det en del og det var så hyggeligt at gå på lageret og se hvad der var. Måske jeg skal prøve igen ☺.

  En fortsat god dag til dig. Her truer det med regn....ØV!

  SvarSlet
 2. Det er ikke en støvsuger men en robot dims der tørrer støv af gulvene. Vi har laminat trægulve ("Træ") og det suger bare støvet til sig. Jeg har været ved at gå til over, at tørre gulvene over dagligt med forskellige redskaber og da denne lille smarte afstøver kom på tilbud i Makro overtalte jeg Henk til, at vi absolut ikke kan leve uden. Her i Delft bliver de ved med, at bygge overalt, og nu truer de med at bygge liiiiige ved siden af vores bygning, 2 store højhuse med en parker garage og en Albert Heijn imellem dem. Det kommer til, at ligne Hong Kong! Så måske skal vi investere i et par afstøvere mere når den tid kommer :-/
  Du kan tro jeg glæder mig til en sommertur - alene - til Danmark. Min mor og jeg skal hygge os, jeg håber min søster har tid til, at deltage lidt i hyggeriet. Jeg skal gå tur gennem hele strøget og drikke kaffe et eller andet hyggeligt sted undervejs. En tur i mine yndlingsparker er heller ikke at foragte. Bare vejret bliver godt!

  Jeg synes nu også at en moderne ernærings- og kogebog fra 1939 er en skat!

  Mine gode venner i Canada som jeg har fortalt dig om tidligere; han har været noget så syg af utilpasset sukkersyge... hun sylter selv og sørger for, at det er diabetes korrekt. Hann er som bekendt ligeglad, men så har hun ihvertfald gjort hvad hun kan. Det smager skønt!
  Har du iøvrigt hørt om det nye 'sukker' Stevia? Det er fra en sydamerikansk plante der er 300 x sødede end sukker men uden de skadelige virkninger, 0 kalorier m.m. Jeg har købt en flaske med dråber, 1 dråbe svarer til en tsk m top sukker. Man skal finde det reneste der er uden tilsætningsstoffer. Flasken kostede €10.- men jeg gætter på, at den holder længe. Jeg vil prøve at bage med det og se hvordan det bliver. Henk fik en dråbe i theen en dag og synes det var ok.
  I skrivende stund skinner solen og her er lunt.

  SvarSlet