torsdag den 7. juni 2012

Fodbold mig i øjet!
Nu nærmer årets fodboldsplage sig med hastige skridt og Holland er gået amok i en nationalisme-rus af dimensioner. Overalt er der orange flag og butikkerne svulmer af orange t.shirts og alt muligt grimt krimskrams man kan iføre sig når man ser kampene.
Nåååh... synes du det er lidt overdreven? Det er INGENTING til sammenligning af gader jeg har set! I nærheden af mine svigerforældre er der et par boligblokke hvoraf den ene er et højhus der har formået at hænge deres orange vimpler op fra 17 etage og ned til nabohusets 5-6 sal... hvordan de har gjort det kan jeg ikke regne ud.
Hvis man er fodbold fan ved man, at åbningskampen på lørdag i den gruppe Danmark og Holland spiller i er mellem Danmark og Holland.  aaargh! Hvorfor skal det nu også lige være det?! Jeg er allerede nu voldsomt træt af, at høre om fodbold og enten blive hånet lidt (er naturligvis for sjov...) eller blive spurgt om det danske hold! Henks svigersøn spurgte mig 'hvilke farver spiller Danmark i?' Farver? Hvad mener du? ' ja, når de spiller mod Holland'. Spil... Henk måtte her træde til og sige at det jo nok var i rødt tøj... og så dæmrede det for mig hvad han talte om... jeg måtte grinende sige at det nok er bedre, at google den slags spørgsmål end at spørge mig.
Jeg er blevet spurgt om hvem jeg holder med når der spilles på lørdag 9. juni? Ikke nogen, jeg gider ikke fodbold. Stor overraskelse.
Vi skal have gæster, det er et uheld at det lige er på en fodbold dag, ,men det vil da give mig ro i køkkenet mens de andre sidder og råber af skærmen.
Her i huset ser Henk fodbold med stor glæde og jeg serverer øl/drinks og snacks for ham og forsvinder ud af stuen mens der spilles. Han er også blevet træt af, at høre de tåbelige bemærkninger om den kommende fodboldkamp så han svarer igen og gør dem lettere flove...hehe... Hans onkel så meget forkert ud i hovedet da Henk sagde det kunne da være godt hvis Danmark vandt. - Indsæt HØJ latter her.... ;-)
Idag fik vi en reklame i postkassen der næsten forargede mig... det er en reklame for Fast Food. Der står så'n ca: " På lørdag d. 9 juni skal vores drenge spille de danske legetøjs fodboldspillere af banen! Det tvivler vi ikke på. For at fejre vores nordlige naboers nederlag tilbyder vi følgende...osv"  Hvor groft! Og samtidigt er det humoristisk...håber jeg... men jeg blev alligevel lidt stødt og har inde i mit hoved boykottet dem for eftertiden... de kan ta' deres FastFood og... ja, du ved hvad jeg mener... ;-)
Jeg har også en djævel på den ene skulder og en engel på den anden...ligesom Homer Simpson. Min lille engel siger: Det er da ligemeget hvem der vinder, det er jo bare fodbold, om en måned er det glemt. Så starter de Olympiske lege og Danmark kan vise hvor dygtige de er (eller var det djævelens ironi...?!) Djævelen siger: bare de dog lammetæver de orange biller ud af banen så de ikke kan rejse sig igen foreløbigt.
                                                               §§§§§§§§§§§§§§§

Opdatering: Danmark vandt som bekendt over Holland... flere af vores venner drillede mig godmodigt med, at de ikke ville tale med mig i en uge. Mine veninder ville alle sammen vide hvordan det stod til i det hjemlige nu da Danmark vandt... jeg ku' så forsikre dem om, at Henk ikke var så åndssvag og at han iøvrigt havde holdt med Danmark. DET er ægte kærlighed og det gav veninderne mig ret i.
Min svigermor brokkede sig over hollænderne fordi de har skruet deres forventninger op til et stadie der er uvirkeligt. Min svigerinde synes det hele var latterligt og de havde fortjent at tabe fordi de var så arrogante at de overvurdere deres egne evner og undervurderede et andet hold. Jeg fortalte dem at jeg er sportsblind...
Jeg er glad på Danmarks vegne at de har vundet, en skøn overraskelse for fodboldfans!
Jeg er ikke primitiv og agter ikke at føre mig frem og triumfere...kun for sjov herhjemme indenfor hjemmets 4 vægge fordi Henk ved, at jeg bare laver sjov. Der er ingen grund til at gøre nogen kede af det, vel?!

6 kommentarer:

 1. Det var da utroligt med de orange vimpler oppe fra 17. etage og ned til nabohusets 5-6 sal :-) Det ser vi ikke her, men måske i København? Jeg er nærmest sportsblind - dog kunne jeg ikke undgå at se, at mere end halvdelen af vores lokalavis er fyldt med artikler og reklamer i forbindelse med fodbold-halløjet :-)

  SvarSlet
 2. Sportsblind... det er et genialt udtryk! Det skal jeg finde en oversættelse på og bruge for eftertiden for det er jeg nemlig også...altså undtagen når de andre holder alt deres vås i næsen.

  Jeg skal have spurgt en af beboerne i ejendommen hvordan ialverden de har hængt deres vimpler op mellem husene. Måske har de brugt special trænede duer... hahaha ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg er også fuldstændig ligeglad med fodbold, og jeg gider ikke spilde min tid med at se en kamp - Måske hvis vi kommer i finalen, men skal jeg noget andet så er det det jeg gør!
  Jeg kan godt huske fodbold stemningen i Holland da jeg kørte meget dernede for 10-12 år siden. Da var der også noget EM eller VM og mange gader var som på dit billede. Helt utroligt og meget festligt. En aften blev jeg også inviteret ind på øl mad chips og fodbold, Holland - Italien. Det var hos en gartner i nærheden af Hoofddorp hvor jeg leverede ståltagplader til noget byggeri. Det blev en meget hyggelig aften..
  God kamp...

  SvarSlet
 4. Hej Jønne, ja så'n har jeg det også med fodbold. Iaften vil TV'et være tændt mens kampen er på så vores gæster kan se det, men det bliver slukket når det er slut. Vi skal IKKE se Tyskland og Portugal.
  Sjovt du siger at det var det samme med udsmykningen for 10-12 år siden, jeg troede nemlig det var noget der var blevet 'værre' om man så må sige, men det er det altså ikke. Lyder hyggeligt at de inviterede dig til, at se kampen med dem. De er såmænd meget hyggelige og venlige de små hollændere ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå! er stemningen nu ødelagt.... Nu gør det vel ikke noget at Danmark og Holland skulle mødes i første kamp?
   Min svigersøn kom på besøg så han fik lov at se de sidste 30 min.
   Fortsat god aften.

   Slet
 5. Hahaha... vores gæster er da heldigvis fredelige mennesker som synes det var ok selvom de gerne havde set deres eget hold vinde. Ingen sure miner men en masse latter over når hovmod står forfald osv. Vi grinede en del over, at jeg da sku' ringe til fast food restauranten og spørge om der stadig var tilbud nu da Holland havde tabt. Jeg undlod det for det er ikke pænt at triumfere! ;-)
  Min papsøn var her og ville gerne se den næste kamp og det fik han så lov til.

  SvarSlet