lørdag den 23. juni 2012

Blog nr. 100

Blog nr. 100 skal handle om Danmark:
Jeg ankom til Kastrup lettere forsinket torsdag middag. Da jeg gik ned til bagagen kom jeg forbi en fodbold-glad væg:
Det var ikke kun en væg men 3-4 stk. Det virkede så overdrevet, at jeg måtte tage et foto af det. Det er altså ikke kun Holland der er fodbold gal.
 Jeg sms'ede til Henk og fortalte at det var sommervejr og han skrev tilbage, at normalt regnede det 'cats and dogs' men nu var det 'horses and cows'. Da jeg talte med ham om aftenen fortalte han, at han da sjældent havde oplevet så voldsom en regn! Og lynet var slået ned i en mindre by i nærheden af Utrecht og byen nu var uden strøm...de næste par dage. ÆV! Men godt jeg er her også selvom det i skrivende stund øser ned... ;-)

Min mor og jeg hygger os. Vi fandt danske jordbær som duftede skønt, var flotte røde og de smagte pragtfuldt! Jeg har ellers tænkt på om jeg forherliger danske jordbær lidt nu da jeg er flyttet væk fra Danmark, men den bakke vi satte til livs på ingen tid sagde mig, at smagen er som ingen andre jordbær jeg har smagt rundt om i verden. Vi spiser f.eks jævnligt hollandske jordbær, de smager godt men sødmen og den kraftige jordbær smag er i de danske bær kan ikke overgås. Jeg har fået fortalt, at grunden til at danske (sandsynligvis også fra resten af Skandinavien og nord Tyskland) bær er sødere er fordi det er køligere her og de er længere om, at modne og det giver den kraftige og søde smag. Så er det kølige vejr altså godt for noget...;-)
 
Et stk godt belagt smørrebrød; Roastbeef med det hele. Uhm! Det var lækkert! Siden jeg sidst spiste smørrebrød i Danmark er rugbrøds skiverne blevet gjort tykkere. Min mor siger, at man er blevet mere opsat på, at danskerne skal have flere fibre... hvis det er tilfældet er det da OK med mig for jeg kan godt li' en tyk skive rugbrød.
Jeg bemærkede iøvrigt at der ikke er ret mange meget overvægtige danskere i gadebilledet. Jeg besluttede mig for, at leve sundere når jeg kommer hjem. Ja, det er da nødt til at vente for her er der kager og chokolade skildpadder, lakrids og smørrebrød og hvad ved jeg, der venter på at blive ført ind i min mund.

Set fra restauranten i magasin. Et par af byens tårne, Christiansborgs slot, Børstårnet og det sidste tårn er jeg faktisk i tvivl om.
Man kan se SAS hotellet og det nye hotel ude ved Bella centret; Bella Sky Comwell, som iøvrigt er helt hollandsk at se på.
Himlen er blå med meget få skyer! Dejligt!
Indtil videre har jeg nydt min ferie her.

4 kommentarer:

 1. Det lyder som om du hygger dig i København, håber vejret viser sig fra sin pæneste side mens du er her i landet.

  SvarSlet
 2. Tak for det, det regnede en del igår men lige nu er det som en almindelig sommeraften. Her dufter af bål og vi kan høre fyrværkeri. Har naturligvis frygtet at nogen ville komme og tag mig og min kost og smide os på bålet... ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg håber, at du hygger dig med god dansk mad, din mor og skildpadder.....åååååh, har jeg nogensinde fortalt dig, at det lykkedes mig at komme mig ca. 15 kg i løbet af 9 mdr., da jeg i sin tid startede på konstabelskole?
  Årsag: 3 - 5 skildpadder hver dag ☺ ☺ ☺.

  Nå, men det var et sidespring! Det er da en reklame der vil noget, den Carlsberg væg, men alligevel, tror du at danskerne er slet så slemme mht. fodboldgalskaben som hollænderne ☺ ☺.

  Dit udlæg omkring nød og nød fik mig til at tænke på, at dengang Gyldendal udkom med en dansk/hollandsk og hollandsk/dansk ordbog for 5 - 6 år siden, da investerede vi i dem og jeg morer mig næsten dagligt over, at den hollandsk/danske udgave er ca. ½ gang tykkere end den dansk/hollandske. Min begrundelse for det er selvfølgelig, at vi i Danmark forstår at genbruge ordene, hvor hollænderne er nødt til at have et ord ord alt ☺ ☺ ☺. Min begrundelse bliver ikke særlig positivt modtaget.

  Lige til slut, hjertelig tillykke med bonusbedsteværdigheden. Jeg undrede mig, da Merijn blev født, at Franks datter Fleur ikke vidste hvor lang han var lige efter fødselen. Nu har jeg forklaringen ☺. Jeg forstår glimrende de løftede øjenbryn ☺ ☺ ☺.

  En fortsat rigtig dejlig ferie til dig.

  SvarSlet
 4. Tak Annette, jeg hygger mig!!
  Hahaha til de mange kilo og de mange skildpadder! Uhm de er gode!! :-P

  Jeg tror ikke at danskerne er helt så fodboldgale som hollænderne, de virker lige umiddelbart lidt mere realistiske i deres håb og drømme.

  Vi har også ordbøgerne fra Gyldendal, joh...vi er gode til at genbruge også ord... ;-) hihi

  SvarSlet