onsdag den 30. maj 2012

Min nye bedste veninde...

Hele mit voksne liv, efter jeg fandt ud af at jeg elsker madlavning, bagning, syltning m.m. har jeg sukket efter, at eje Frk. Jensens kogebog... den RIGTIGE vel at mærke, ikke de der nye forbedrede (?) udgaver der har sat opskrifter i der umuligt fandtes tilbage i 1930.
Nå, men det jeg vil dele nu (prale af...) er at jeg har nu erhvervet mig et pragteksemplar! Jeg fandt en blog med gamle bøger til salg: http://mostersbooks.blogspot.nl/2012_02_01_archive.html og om ikke han havde Frk Jensen liggende ude i garagen sammen med de andre bøger. Den er så god som ny... altså taget i betragtning at den er trykt i 1936! Hold da op hvor er jeg glad for den!! Jeg har læst opskrifter og moret mig over, at alt kan spises... krageunger f.eks. Og flyvefærdige Rågeunger smager fortræffeligt...  Så hvis krisen kradser skal jeg da ha' en luftbøsse ;-)
Nu mens vejret er godt nøjes jeg med, at læse i bogen når det bliver køligere skal et par opskrifter afprøves og resultatet bliver lagt på bloggen! Jeg håber I glæder jer ligeså meget som mig...

5 kommentarer:

 1. Hej Maj-britt.
  Det var utroligt at du overhovedet fandt min bogblog! Du er nok den eneste besøgende nogensinde for det blev ikke rigtig til noget det projekt. Det var kun sløseri at den ikke var blevet lukket igen.
  Det var lige før jeg fortrød da jeg selv begyndte at læse i Frk. Jensens Kogebog Nu er jeg bare glad for at bogen har fundet et nyt hjem hvor den vil blive værdsat og brugt i hverdagen.
  Jeg vil håbe Henk synes om maden du laver.
  God fornøjelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jønne, Jeg tror Henk vil elske det. Han bad mig om at se efter om hun har flæskesteg med, og det har hun selvfølgelig, det er hans yndlings ret fra det danske køkken. Jeg glæder mig til at lave flere af hendes sylte opskrifter!
   Nu da jeg har sat link på til din bogblog kan det være du får lidt flere besøg, jeg synes dine bøger ser spændene ud og der er da lidt for enhver smag.

   Slet
 2. Tillykke med den dejlige bog! Jeg har den også (og bruger den), men dog ikke en, der er så gammel som din - min er vist fra 1974. Krageunger og flyvefærdige rågeunger er ikke med i min udgave ;)Ja, nu ved vi, hvor vi kan hente aftensmaden, hvis krisen kradser :-)

  SvarSlet
 3. Næh... en Frk.Jensen-fan-medsøster hvor herligt!
  Min bog er 30. oplag siden hun skrev den i 1901 og der står i den at de har revideret den og "fjernet kedelige opskrifter"...:-) hihi...
  Jeg er så heldig at en tidligere ejer har skrevet et par af hendes egne opskrifter bagi bogen, der er et par avisudklip og andet spændene. En af hendes opskrifter hedder Bedstefars kage... den skal jeg bestemt afprøve!

  SvarSlet
 4. Hvor væmmeligt med de fuglestege. Men ellers har du ret i, at det er møg ærgeligt, at man udskifter de gamle opskrifter. Det er jo dem, der er guld værd. Så hellere lave et bind 2 anno 2012.

  SvarSlet