lørdag den 22. januar 2011

Sprog vanskeligheder

Hver dag mindes jeg om, at jeg er udlænding her, folk kan absolut ikke forstå hvad jeg siger fordi jeg taler med accent eller bruger forkert grammatik. Sjovt nok har jeg ingen problemer med dem hvis de ævler noget af sig på engelsk med forkert grammatik. Jeg forstår også de fleste andre udlændinge. Nå...men nu er jeg jo nok også bare en sur gammel kælling!

En af de mest komiske men også meget sigende historier om sprogvanskeligheder jeg har hørt er:
Min somaliske klassekammerat er en dame indhyllet i gevandter og tildækket fra top til tå, taler nogenlunde hollandsk men selvfølgelig med accent. Hun går ind på sit lokale ejendomskontor for, at betale sin husleje (hyre). Hun siger: 'Jeg vil betale min hore' Damen ved skranken kan overhovedet ikke forstå hende eller regne ud hvad hun vil betale, det sker jo også kun 1-2000 gange om måneden at nogen kommer ind og vil betale sin HYRE , husleje på hollandsk hedder huur, udtales ca 'hyr'! Huur ja det er svært med accent, hun kan ikke sige Y lyden, men hvad er chancerne for, at en somalier skal betale for en luder på ejendomkontoret hvor man betale for huslejen?! En luder på hollandsk hedder Hoer altså en hore... Huur - Hoer... Jamen det er da hylemorsomt, vi lå flade af grin i klassen da hun fortalte det, det gjorde hun også selv, selvom hun var en lille smule pinlig berørt over det. Men samtidigt synes jeg altså det viser hvor lidt der skal til for, at en hollænder ikke kan forstå en udlænding. Ligesom franskmænd. Måske er det så'n i alle lande? Jeg ved det ikke. Jeg er dødtræt af det lige nu!!
Jeg tror at de dumme af menneskerne lader sig hjernevaske lidt af Geert Wilders' politik. Jeg forstår godt nogen af hans ideer om, at når man flytter til et andet land skal man lære sproget og ellers deltage i landet med f.eks overholde love og regler, betale skat m.m. men desværre går de dumme mennesker hen og mener at det skal overholdes ekstremt så de har ret til, måske endda PLIGT til at rette os der tillader os , at have et andet modersmål og ovenikøbet har den frækhed at tale det med andre en gang imellem FYHADA! Og de laver også en sag ud af at vi ikke taler sproget perfekt!
Nå, jeg klapper i nu... og klapper hesten!