lørdag den 8. januar 2011

2011 (og 2010...)


Jeg har sprunget 2010 over... ikke af anden grund end dovenskab og hvad ved jeg.

I 2010 har jeg startet mit eget lille kagefirma: http://deensezoetekauw.vpweb.nl meningen var at jeg ville bage kager til caféer i Delft fordi deres kager er det kedeligste man kan forestille sig, sådan nogen ærgerlige fabriks masse fremstillet væmmelige nogen som man ærgrer sig over, at ha' spildt kalorier på når man har kørt en ned. Nå, men jeg fik kun 1 kunde til fast levering på gulerodskage så det var jo ikke overvældende, men jeg har været lidt heldigere på det private marked med f.eks Henks kollegaer der bestiller og andre firmaer der også liiiige skal ha' en gulerodskage. Sjovt at de ikke kender den hernede.

Jeg har planer om, at gøre et reklamefremstød igen i 2011 i Delft. Jeg har besluttet at hvis der ikke kommer god gang i biksen stopper jeg ved udgangen af 2011.
Vi er blevet de stolte ejere af Jakko, politiundulaten nævnt i en tidligere skrivelse her på bloggen. Den station han boede på blev lukket ned om aften/natten så han skulle væk. Jeg sagde straks til Henk at hvis ingen andre ville ha' ham så ville vi! Han sku' ikke bare aflives! Så en tidlig morgen Henk kom hjem fra en nattevagt kom han ind og hentede mig i soveværelset og slæbte mig ind i stuen... og der sad min nye kærlighed og kiggede betuttet i sit bur. Han vænnede sig hurtigt til os og er blevet kronprinsen her i hytten. Selvom det er mig der giver mad, frisk vand hver dag og renser buret og leger med ham hele tiden er han mest glad for Henk. Dumme dyr! Han ser nok Henk som lederen af vores lille flok og vil derfor holder sig gode venner med ham. På Henks arbejde spørger de til ham med jævne mellemrum og er meget forbavset over, at han stadig er i live; han er ca 16 år gammel!!
I september 2009 var vi på ferie 3 uger i Canada, vi kørte rundt på må og få, fik besøgt Janni & Gaetan og også Jim & Audrey, det var hyggeligt og en kæmpe natur oplevelse!
I 2010 har jeg besluttet mig for, at hollændere er irriterende! Jeg er ganske klar over, at det er en fase man går igennem som udlænding i et nyt land, men ikke desto mindre har jeg en lang list over alle deres irriterende sider. Jeg skal undlade at kede jer for meget og derfor kun nævne et par stykker:
1. De er som franskmænd mht deres sprog! Når man bor her SKAL man tale deres lede sprog og helst allerede inden man flytter hertil! Jeg blev plaget med at jeg skal tale hollandsk fra den første dag jeg var her. Nu hvor jeg kan samtale lidt bliver jeg kritiseret for ikke ,at tale det godt nok. Og hvis de hører, at vi taler engelsk sammen så får vi begge på hattepullen! Som om det rager dem! Det er tit folk ikke kan forstå hvad jeg siger hvis jeg ikke udtaler det NØJAGTIGT ligesom dem! Det giver mig dejavu til besøg i Paris som ung efter flere års fransk kursus, dernede ku' de absolut ikke forstå en udlænding med accent. Fjolser!
Et eksempel: Jeg sad på en café med Benedicte da hun var hernede. Servitricen havde hørt os tale dansk og måtte derfor være klar over at jeg nok ville tale med accent.. Jeg bestiller en sodavand casSIS... HVA'?! Hun forstod ikke hvad jeg sagde, så efter at ha gentaget det 3 gange sagde hun: NÅH.... CASsis. Da hun var gået slog vi begge en høj latter op! Hvis det var den eneste gang jeg var udsat for det ku' det slås hen som at hun var et fjols, men det er en daglig oplevelse.
2. Systemet er ekstremt bureaukratisk! Det passer ikke til et moderne samfund.
3. De mangler stærke fagforeninger. Arbejdsforholdene er latterlige! Og fordi ingen gør noget ved det fortsætter det. De ignorerer studier i arbejds miljø og velfærd med meget andet. grrr...
4. Nej jeg stopper her... for ellers bliver jeg ved...

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar