tirsdag den 3. februar 2009

Pigen med perleøreringenHer til aften har vi lige set "Pigen med perleøreringen", filmen om Johannes Vermeers maleri.
Vermeer er fra Delft og meget berømt og populær her. Filmen er skøn at se. Noget af den er filmet i Delft, resten i Brugge. Der er rigtigt mange scener der er lavet som Vermeers billeder.
Her i Delft er der ingen af malerierne på museum eller andet, her er et 'Vermeer centrum' men de har kun plakater/kopier af malerierne fordi sikkerheden omkring Vermeers billeder vil koste dyrt, alt for dyrt for Delft. Vermeer centrum er imidlertid et besøg værd, synes jeg, fodi der er forklaret en del om Vermeer og tiden han levede på. Desuden har de lavet opstillinger fra et par af malerierne som man gerne må stille sig ind i og lade som om man er personen på maleriet og blive fotograferet. Ret underholdene.  Når man har set Vermeer centrum bør man helt klart se filmen igen for så ser man pludselig nogle andre ting i filmen!!   Læs om Vermeer centrum her: http://www.vermeerdelft.nl/195.pp Der hvor bygningen ligger lå den første skole Henk gik i som barn...
Læs evt om filmet her: http://on-z.dk/vis.asp?id=9454673

Jeg elsker Johannes Vermeers billeder, farverne og lyset er fantastiske synes jeg. Jeg har flere yndlinge, en af dem er Pigen med mælkekanden:
 Desværre malede han ikke så mange billeder, men dem han har lavet er pragtfulde!