lørdag den 22. juni 2013

Lørdagens tip fra den praktiske gris...

Praktiske Mai-Britt og en gris...

Jeg kender et godt råd til, at fjerne blod fra tøj, hvis man sku' ha' været så uheldig at få det på tøjet. Rådet virker også på gamle blodpletter.
Det er såmænd bare Brintoverilte 3%! Man laver en 'skål' i tøjet der hvor pletten er, hælder lidt Brintoverilte på og kører det rundt, lader det bruse op, gnider pletten lidt med det. Jeg kommer lidt sulfo på bagefter og lægger det i vaskemaskinen og vasker det normalt. Pletten er væk bagefter.

Og så for at mit blogindlæg ikke skal være for kort (!) og for kedeligt (!) skal jeg fortælle hvordan jeg lærte det råd at kende.
Da jeg var yngre boede jeg i en periode i USA og der er rådet almindeligt kendt. Jeg fandt ud af det engang fordi min gamle nabo gentagne gange faldt og jeg havde hjulpet ham op...ja altså ikke mig alene men ved hjælp af andre naboer/ringede efter hans familie osv. En gang hvor jeg hørte ham råbe på hjælp og jeg løb derind, lå han i en mega blodpøl, han var faldet så uheldigt at han havde slået hul på en stor blodåre oven på hovedet og havde blødt voldsomt.
Og mig der ikke ka' li' at se blod! Jeg sank en gang og sagde til mig selv: Tag dig sammen!
Jeg råbte til ham: Jeg kommer med hjælp! Løb ind til den anden nabo og på vejen råbte til et par andre naboer at han var faldet og blødte voldsomt. Alle kom rendende, ringede efter ambulance og fik ham afsted. Amerikanere er generelt meget gode naboer! Så alle damerne besluttede, at vi  ikke ku' efterlade hans hjem med alt det blod liggende på gulv, tæppe og møbel. Der blev fundet Brintoverilte frem og jeg stod i badeværelset og vaskede dit og dat af med det. Og så pletterne forsvinde! Gulvtæppet og rengøringskludene m.m. var pletfri da vi gik igen.
Senere har jeg set en af de der reality Politiprogrammer hvor politiets teknikere fandt ud af, at nogen havde forsøgt at vaske blod væk med Brintoverilte... så mordere kender også til rådet ;-)

Det var bare det jeg ville dele med jer idag...og så at det regner og jeg har ondt i halsen...
God weekend!

9 kommentarer:

 1. Dramatisk historie, skulle jeg mene! Han må have været meget glad for sine gode naboer, den gamle fætter der.
  I gamle dage brugte man brintoverilte til at blege hår (og tænder) med.
  Det renser også sår ... er i det hele taget et meget effektivt middel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var dramatisk! Hans familie (bror m.m.) var overlykkelige for naboerne og manden selv var noget så taknemmelig.
   Ja tænk at man blegede sit hår med det... det var altså grimt! Men jeg tror det var med 10% og ikke 3?!
   Min ondt i halsen er møgirriterende.
   Vi har 'familiekomsammenweekend'... det var en hård lørdag og bli'r lige så slemt idag... pyyyh

   Slet
 2. God bedring, i øvrigt! Det var da vist ikke lige med i planerne?

  SvarSlet
 3. Tak for rådet ;-D og god bedring med halsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Håber det går over ASAP. Har alt for mange planer for næste uge som ikke passer sammen med ondt i halsen!
   Ja, nu ved du hvordan du kan slippe afsted med, at slå nogen ihjel... hahaha...

   Slet
 4. ohhh tak for rådet, det kan man altid bruge!! Og tit har jeg faktisk bandet over små blodpletter som ikke lod sig fjerne.
  Øv heks heks og din hals er i orden igen - tryl tryl
  God uge til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må ha' hjulpet; halsen er næsten ok igen! :-) Tak!!

   Slet
 5. Hvordan går det med dig? Har du måttet overgive dig til influenzaens favn eller klarer du den?

  Det er et pokkers vejr vi har og næsten umuligt ikke at blive syg i, den ene dag regn og 13/14 grader, næste dag nærmest tropeklima. Hellere lidt mere af det sidste. Vi har heldigvis undgået diverse dårligdomme indtil videre og jeg håber, at det forbliver sådan, i hvert fald indtil slutningen af Juli, for indtil da er der bare ikke tid, sådan!

  Jeg kendte ikke rådet med brintoverilte, jeg har altid brugt koldt vand mod blodpletter, men det er jo godt at have dit råd i baghånden. Alt dette sprøjteri (behøver jeg vist ikke at uddybe nærmere) gør, at der af og til er en blodplet. Det værste er, hvis jeg forlader huset i en hvid bluse og ikke lige har opdaget blodpletten ☺ ☺.
  God bedring til jer begge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er dødtrætte begge 2, men har faktisk ikke ondt i halsen mere men har stadig det siddende i kroppen. Det er møgvejrets skyld. Jeg synes fler og fler hoster og nyser.

   Øv til at gå ud af huset med blod på tøjet, det har jeg ikke lyst til :-(
   Jeg fortalte rådet til en i hjemmesygeplejen som afprøvede det på sit tøj, hun kom glædestrålende tilbage og berettede at selv gamle pletter var gået af!

   Slet