fredag den 6. juli 2012

Thor på besøg i Delft...


Selv Thor er kommet til Delft; hold da op for et forrygende tordenvejr ovenover Delft, Rijswijk og Haag (vores nabolag).
Vi vågnede i nat til et gigantisk tordenbrag og lynild, næsten samtidigt, og regnen stod ned i tove og plaskede på altanen. Jeg var for søvnig til, at gide stå ud af sengen og filme lynene men kan betro at der var mange hurtigt efter hinanden efterfulgt at Thors vogn der buldrede hen over himlen fordi han var vred... eller hvordan det nu er ;-)  Jeg er altid fascineret af tordenvejr og jo større jo bedre blot jeg er i sikkerhed. Jeg har stor respekt for naturkræfter og forstår ikke vovehalse der "liiiige skal ud og se hvordan en orkan føles" og så ender under et træ.
Hernede (ihvertfald i Zuid Holland hvor jeg bor) er her ofte tordenvejr og voldsommere end jeg har været vant til. Nu bor jeg selvfølgelig også højt til vejrs og er tættere på lynene ;-) haha, nå men spøg til side så synes jeg altså her er mere og flere af slagsen. Mon det skyldes alt vandet? Her er jo mange mange små og større kanaler i Delft, ikke bare dem nede i byen men også udenfor byen på markerne.
Det første år jeg boede her syntes jeg der var tordenvejr mindst  en gang om ugen. Og vi hørte flere gange at nogen var blevet ramt af et lyn! Det gjorde mig ikke bange men jeg har respekt for tordenvejr nu, førhen ku' jeg da sagtens finde på at cykle hjem i tordenvejr... for der sker jo aldrig noget...
De fortæller tit hvor mange lyn der var under uvejret og man har også 'uvejrs alarm' som de bruger når der forventes ekstreme vejr situationer. Jo vejret er lidt anderledes her end i Danmark selvom det ikke er så langt væk. Her er generelt lunere synes jeg, igår og idag har det dog været lummert og den fugtige varme får mit hår til at kruse endnu mere end det plejer... se DET er da næsten det værste ;-D
Fotoet er hugget fra www.nu.nl som er en hollandsk netavis. Det var sammen med artiklen om nattens uvejr.

2 kommentarer:

  1. Jeg var ikke klar over at I har mere tordenvejr i Holland, men tænkte nok, I har det varmere end her. Vi har dog også haft meget trykkende vejr i de sidste 3 dage. Ja, lyn og torden er fascinerende at se og høre - sikke kræfter der er på spil!
    I min mors barndom og ungdom stod man op om natten og drak tordenkaffe, når det bragede løs - det var vist for at kunne skynde sig væk, hvis der gik ild i husene.

    SvarSlet
  2. Da jeg var barn og var på ferie i min mosters hus på Møn, var huset stråtækt så der var man ekstra påpasselig. Min mormor passede os børn i sommerferien, hun stod gerne op og drak tordenkaffe og holdt øje at alt var vel.
    Det ku' da være interessant at høre om tordenvejret fra andre steder i Holland end her i min provins.

    SvarSlet