lørdag den 21. juli 2012

Pip i Holland...

Jeg elsker jo som bekendt fugle (måske lige undtaget duer på altanen...) og hernede findes der grønne papegøjer, ja altså... de hedder rigtigt 'lille alexanderparakit', tænke sig denne lettere eksotisk udseende fugl lever vildt her i Zuid Holland! Når vejret ellers viser sig fra sin pæne side ser vi dem mest om aftenen når de flyver "hjem". De sover tilsyneladende i et stort træ overfor vores bygning. Igår aftes skinnede solen (!!) og vi skyndte os ud på altanen for at nyde de sidste stråler og lade som om det er sommer. Og heldigvis kom en stor flok flyvende, der var ca. 20 fugle og det var et pragtfuldt syn!
Nej, fotoet er ikke mit men tyvstjålet fra nettet.

Når vi har Jakko med ude på altanen og Alexanderne flyver forbi svarer han dem... hvor sødt er det lige?!

Jeg læste netop at den lille Alexander parakit er blevet set flere steder i Danmark nu. Alle jer fugle elskere - Glæd jer til at møde dem!
http://www.youtube.com/watch?v=Q9KgdKbNkEU


12 kommentarer:

 1. Jeg var slet ikke klar over, at I har sådan nogle flotte og eksotiske fugle i Holland. Det må være et fantastisk syn at se en hel flok!

  SvarSlet
 2. De må være sluppet løs af fangenskab og formeret sig i hast. Eller også er de kommet nordpå fra varmere steder?! De er skønne at se på!

  SvarSlet
 3. Hvor sjovt at I har den slags flotte fugle, de må da gerne komme til DK for min skyld.. :-)

  SvarSlet
 4. De er i 2006 set flere steder i København og i Gentofte. Da det er 6 år siden har de nok formeret sig og spredt sig. Se evt her:
  http://olehnielsen.dk/fugle/alexanderparakit.html
  De er noget så fine at se på!

  SvarSlet
 5. De er i 2006 set flere steder i København og i Gentofte. Da det er 6 år siden har de nok formeret sig og spredt sig. Se evt her:
  http://olehnielsen.dk/fugle/alexanderparakit.html
  De er noget så fine at se på!

  SvarSlet
 6. Fantastiske fugle! Nu er jeg ikke den store fuglekender, men Alexander parakitten ville jeg bestemt ligge mærke til, hvis jeg så den. Jeg synes mest vi gør i måger hernede, dog iblandet en enkelt gråspurv af og til samt nogle bitte små fugle, der har rede et eller andet sted lige i nærheden.

  Appelgebak! Vi er så enige, så enige ☺. Jeg har skam ikke det fjerneste imod appelgebak, men lidt variation ville ikke skade. Når min datter og svigersøn kommer, så skal der gerne stå en i køleskabet og den skal helst være fra en ganske bestemt bager. Jeg længes bare efter romkugler, træstammer osv.

  En skøn sommerdag til dig i morgen.

  SvarSlet
 7. Hej Annette,

  jeg tror kun Alexander ;-) lever få steder i Holland, bl.a her i Delft. Har læst at den også er i Schiedam som er en forstad til Rotterdam, så den er på vej sydpå...

  Mht Appeltaart... så skal den jo også være på en helt bestemt måde, ihvertfald ifølge mine svigerforældre. Den jeg har bagt formaster sig til, at være anderledes og altså ikke god nok. Selv foretrækker jeg enten en amerikansk applepie eller Karolines Pæretærte, når det handler om frugttærter. Nå ja og så de franske frugttærter fra Irma med hindbær er nu heller ikke så ringe endda. NÅ! Nu ska' vi jo ikke fortabe os i kager... Men min mors hjemmebagte smørkage er heller ikke at foragte!

  SvarSlet
 8. Ei venninne av meg bodde noen år i HOlland, hun kan nå flytende hollansk, har funnet seg en hollender, er nå gift, men har flyttet tilbake til NOrge. Hun trivdes veldig godt :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Wenche,
   ja der er et eller andet med de der hollandske mænd.... de kan altså godt anbefales ;-)

   Slet
  2. Vil gerne høre, om der er nogen, der skriver herinde, for jeg ser, at der er gamle meddelelser fra 2012.
   Vh. Wivi, Rotterdam

   Slet