søndag den 9. september 2012

Bryllupskagen...

Jeg er endelig ved, at komme op til overfladen igen efter, at ha' produceret en bryllupskage i 3 etager. Jeg har annonceret vidt og bredt at det gør jeg ALDRIG mer'! Henk griner lidt for han mener, at jeg er for vild med bagning til at jeg vil holde op med det... jaja nu ser vi :-)
Henks søn, Dennis, blev gift i torsdags med sin Rachab og begge familier er lykkelige over, at de 2 endelig har taget skridtet. De har kendt hinanden siden barndommen men først blevet gode venner (og siden kærester) for 5 år siden, de er et 'match made in heaven' og vi var alle ved at gå til over, at de ikke blev kærester...og endelig skete det! Det er nok den begivenhed der er blevet snakket mest om i vores familier... haha vi er nogle gamle romantiske tanter allesammen! Det var en dejlig dag! Nå men tilbage til kagen:
 Jeg begyndte i tirsdags med, at bage kagerne:

Kagen skulle være i 3 etager, stor nok til en masse mennesker og med forskellig smag.


Jeg bagte 6 kager,  2 af hver smag; vanillekage lagt sammen med friske jordbær og vanillecreme.
Citron med birkes lagt sammen med citron smørcreme.
Banankage lagt sammen med chokoladecreme.


 6 kager fylder godt på køkkenbordet.
 Smørcremen ku' jeg heldigvis lave en stor portion af og dele op i 3 og tilsætte smag til 2 af dem.

Frisk øko citronskal...Måle ud hvor meget der skal skæres af hver for at de passer sammen...


Jeg lagde 2 hele kager sammen med creme.


Lægge sammen med smørcreme og godt med creme på kagen af flere grunde: det smager godt,det gør kagen lys under den lyse marcipan ellers skinner det mørkt igennem...men det gjorde det nu alligevel. Og også fordi det fik marcipanen til at klistre bedre på.

Vanillekagerne bliver lagt sammen med min hj.lavede vanillecreme og friske jordbær. Jeg havde specielt udvalgt jordbærrene et for et nede i supermarkedet. Den slags gør jeg ellers aldrig, men da jeg opdagede at man betalte pr vægt og ikke for 1 bakke, gik jeg igang med at vælge og vrage og fandt de pæneste.


Øv for en opvask... NU skal vi da også se at få en opvaske maskine! Desværre er køkkenet kun 6 m2 så jeg ved ikke lige hvor sådan en skal stå...
Hollandske køkkener (ihvertfald i Delft) er meget små. Selv i husene er de ikke mere end ca 6 m2.


 
 
Så røg kagerne på køl til næste dag for cremen sku' sætte sig og så ha' et lag mere udenom kagen næste dag.
 Onsdag slæbte jeg mit 'kageudrulningsbrædt' ;-) (godt Scrabble ord) ind på spisebordet for køkkenbordet er for højt til den slags, ihvertfald når det er et større arbejde som bryllupskage.


Dumme marcipan! Den var noget så tung at rulle ud også selvom jeg havde købt 'Rol' Marcipan altså 'udrulningsvenligt'. Normalt kommer man æggehvider i marcipanen så bliver det nemmere at arbejde med, men desværre gør de det ikke i pasteuriseret æg hernede andet end i 1 liter ad gangen i Metro og da jeg kun sku' bruge 1-2 æggehvider til marcipanen synes det var lige vildt nok og mente at det nok kunne klares uden... havde jeg dog bare købt det!
Jeg havde fået det gode råd at blande Fondant og marcipan for, at gøre det lettere at arbejde med, men jeg ku' ikke finde farver der passede sammen.

Dimsen der ligger ved siden af kagerullen er en 'udglatter' og den blev brugt flittigt, den var gavnlig!
Derefter skar jeg møjsommeligt kanter af og lavede et bånd der blev sat rundt om kagen nederst. Oven på båndet satte jeg sølvkugler for det ville Dennis gerne ha' af en eller anden årsag. De havde ønsket den så enkel som muligt med lidt roser her og der, og jeg satte flere strategisk rigtigt så visse skavanker blev skjult.

Kagefiguren på toppen, brudeparret, havde de selv købt på internettet og det var Miss Piggy og Kermit. Dejligt uhøjtideligt! Sikken en selvtillid den kvinde har at hun finder på den slags.
De var tilfredse, ovenud tilfredse endda. Gæsterne taler endnu om den fordi de aldrig havde smagt så lækker en kage før! Det er det jeg siger; hollændere er ikke vant til rigtig hjemmebag. Næsten samtlige gæster kom hen til mig og snakkede glædestålende om den. Min svigerfamilie brokkede sig over at der ikke var mere...
Men selv kan jeg kun se fejlene... ÆV! Marcipanen rynker og folder lidt, jeg kan se den mørke kage nedenunder osv osv. Henk siger at jeg er den eneste der ser det, og det er nok rigtigt. Håber jeg...

 Der var det afskårne marcipan tilovers og det smed jeg i røremaskinen med æggehvider og flormelis og rørte til en smattet masse som jeg sprøjtede ud på bageplader i stor stil og bagte til de var gyldne og så lagde jeg dem sammen med en creme lavet af mørk chokolade smeltet i vandbad i creme fraishe. De var næsten ligeså populære som bryllupskagen. Næsten. En af gæsterne sagde til mig 4-5 gange, at det var de bedste småkager han nogensinde havde spist.

Dagen derpå fik jeg denne buket af brudeparret som tak for hjælpen:
Den største gave var dog da vi afleverede kageopsatsen i butikken hvor de havde lejet den og damen i forretningen sagde til os: det unge par sagde godt at det var hans mor der sku' bage kagen. Tænk! Nu er jeg forfremmet til hans mor og ikke længere 'min fars hustru'! Og Rachab præsenterede mig vidt og bredt på dagen som 'det er min svigermor'... Større gave findes vist ikke.
Dagen efter da vi havde ryddet op i salen og afleveret den til tiden, og bagefter afleveret kageopsatsen var jeg noget så fladtrådt og da vejret var skønt sagde jeg til Henk, at jeg trængte til bare at sidde i solen med kaffe og glo... så min skønne mand tog mig til mit yndlings strand og der flød vi så hele dagen... lige hvad jeg trængte til.
 Kaffe og kage
Eller beviserne på det...
 Bare tæer i sandet...Og glo på ingenting...

12 kommentarer:

 1. Wow, sikke en præstation - din kage er fantastisk! Og hvor er det dejligt, at du er blevet forfremmet til mor og svigermor for det unge par. Det var også rørende at læse, at de endelig faldt for hinanden. Tak fordi vi måtte følge bryllupskagens tilblivelse!

  SvarSlet
 2. Hej Madame, ja jeg er også helt vild over at blive mor og svigermor... og min svigerdatter er et dejligt menneske så jubelen vil ingen ende tage, at de endelig fandt sammen. Tak for de pæne ord om kagen. :-)

  SvarSlet
 3. Wauuu hvor er den flot, det er kanon gidt arbejde, jeg tror du fortjener alle roserne. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha'! ;-) Jeg må prøve at være mindre kritisk...

   Slet
 4. Superflot kage, godt klaret og ja man ser altid selv sine fejl, men det lyder til at gæsterne var vilde med kagen...God idé med en afslapningsdag og bare lave ingenting. Ærgeligt at vi ikke kan smage kagen..;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja man er nok sin egen værste kritiker...
   Min svigermor ringede lige og fortalte, at flere af familie og venner havde sagt til hende i dagene efter, at det var den mest fantastiske kage de havde smagt! Måske skal jeg bare klappe i og nyde al den ros.
   Jeg smagte faktisk ikke kagen andet end krummer der faldt af da de kom ud af formene og cremen blev smagt til! Jeg smagte marcipan småkagerne og de var gode :-P

   Slet
 5. Hold da op det er både en super flot kage . Ved godt hvem det skal inviteres hvis det kommer over mig at blive gift :)

  SvarSlet
 6. Pyh, et kæmpe-arbejde!! Men resultatet er til gengæld også fantastisk flot. Kan godt forstå, at alle gæsterne var vildt imponerede. Du kan roligt pakke din selvkritik væk og stille den ind i et mørkt skab :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Som dagene skrider frem ser jeg fejlene mindre og mindre... Om en uge synes kagen nok perfekt ;-)
   Men det var slidet værd for de var lykkelige for den. Jeg har bemærket at de har sat bryllupsfotos på facebook og det er kun af dem sammen med kagen!

   Slet
 7. Super-superflot kage! Du har så fuldt fortjent alle de roser du fik - og oven i købet med overskud til en gang lækre småkager også!
  Jeg er imponeret. Ret meget :-) Din mand må være meget stolt af dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen, tak for det!
   Ja Henk er både stolt og imponeret, han siger til mig at jeg skal nyde rosen og æren. Så det er så småt begyndt på :-)

   Slet