lørdag den 29. september 2012

Banankage/brød=lækkert!

Vel hjemme igen! Jeg slæbte min mor med hjem så vi kan hygge os lidt længere end bare den sølle uge jeg var på besøg. Dagene er gået med hygge og lave ikke-ret-meget...

Vi havde et par lidt for modne bananer og da jeg ikke bryder mig meget om at spilde mad er den slags et signal til, at der nu bør bages banankage/brød. Jeg fik engang opskriften af en amerikansk kollega som kaldte det for 'Banana Bread', men jeg synes mere det er kage derfor / ...
Uanset hvad man kalder den er det en lækker mundfuld og selv bananhaderen Henk spiser den med velbehag. Det var desuden en af kagerne i den meget omtalte bryllupskage jeg lavede for et par uger siden.

Den er så lækker at jeg straks deler den med jer:
1 dl olie
2½ dl sukker
2 æg
3 eller flere meget modne bananer (det grimme skæres væk)
5 dl mel (bruger tit speltmel eller andet groft mel)
3 spsk mælk
1 strøgen spsk natron
1 tsk bagepulver
Knsp salt
1 tsk vanillesukker.
(Nødder hvis man kan lide det)
                                      **-Tænd ovnen på 180 grader-**
Rør sukker med olie, tilsæt et æg ad gangen. Bananerne moses og tilsættes.
Mel, natron, bagepulver, salt og vanillesukker sigtes i dejen sammen med mælken.
(Hvis man vil have nødder i,  skal de i nu)
Rør godt.
Hældes i smurt form og bages ca 1:15 min.  Bagetiden afhænger af bageformen man vælger. Bruger man en brødform skal det have lidt længere, bruger man en rund springform skal den have mindre.
Læg evt sølvfolie over kagen de sidste 15-20 min.

Det gode ved kagen er alle de valgmuligheder man har med den:  i en brødform kan den skæres ud som en skive brød og smør-elskere vil nyde en skive med lidt smør på mens den er lun.
For alle os chokolade-elskere er den pragtfuld bagt i en rund form, lagt sammen med chokoladesmørcreme. Man kan vælge at smelte chokolade og smøre det på toppen og nøjes med det, eller man kan lave kakaoglasur og pynte den med.
Jeg lagde halvdelen sammen med chokoladesmørcreme og pyntede med glasur og gav det til Henks kollegaer, vi spiste den anden halvdel uden smørcremen.
Til bryllupskagen blev der lagt marcipan over. Og sådan kan man blive ved. Den er god uanset hvad.

Når jeg har bananer der er ved, at være for modne og ikke har lyst til Banankage så lægger jeg bananerne i fryseren, bare ind med dem stadig i skrællen. De skal tages ud 1-2 timer før man skal bage med dem. De kan evt tøes lidt op i mikroovnen ved ca 20-30 sek. De ser meget underlige ud når de har været frosset, men det betyder intet for smagen i kagen!


8 kommentarer:

 1. Det lyder hyggeligt, at du har haft din mor med hjem. Spændende med banankage - tak for opskriften, som skal prøves her næste gang, jeg har nogle rigeligt modne bananer! Jeg kan godt lide din idé med at bruge speltmel eller andet groft mel i stedet for hvedemel.

  SvarSlet
 2. Hej Madame,
  det er det gode ved den opskrift; man kan ændre den efter smag og behag! Den oprindelige opskrift siger 1 1/4 dl olie, det synes jeg er for meget og bruger kun knap 1 dl... det fungerer fint. Sukkeret kan være rørsukker og sådan kan man blive ved. Velbekomme!

  SvarSlet
 3. Årh, den lyder god! Er hermed arkiveret på min elektroniske kogebogshylde :-)
  Jeg tror nu, jeg vil bruge hvedemel - hvis der endelig skal syndes, skal det gøres ordentligt! Jeg bager nemlig kun sådanne lækkerier ved yderst sjældne lejligheder - måske 2-3 gange på et år.
  Spelt og andre helseting kan man så proppe i det daglige brød ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fandt på spelt i kagen fordi jeg havde et par kollegaer der var ved, at dø over at jeg ødelagde deres livslange slankekur med kager. Da de hørte jeg havde bagt den på spelt var den ikke så slem... hahaha... men njeg forstår din tanke med, at skal der syndes skal det gøres rigtigt! Men skal den være mindre syndig ;-) kan man helt undlade chokoladen som den oprindelige opskrift ikke har med...det er bare mig der er chokolade elsker... :-P

   Slet
 4. Den kage ser altså lækker ud. Den tror jeg, at Donnaen og jeg må prøve. Kan godt li' din måde at skrive opskrifter på med ekstra tips undervejs. Jeg ville fx aldrig have smidt bananer i fryseren, fordi jeg troede, de ville være helt ødelagte og heller ikke kunne bruges i kager :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er jeg glad for at du synes. Jeg er verdens mest praktiske gris (den lader jeg lige stå lidt ;) og kan et kæmpe antal af gode råd...nogle helt tilbage fra da jeg var på husholdningsskole. Hmmm... sidder lige og overvejer om jeg skal skrive en bog med gode råd... '101 gode råd fra verdens mest praktiske gris'... nej... det lyder forkert! ;-)

   Slet
 5. Hvad søren, jeg vidste ikke, at du også har været i Danmark, før nu altså ☺.
  God ide, at tage din mor med herned, så I kunne fortsætte hvor I slap i Danmark.

  Du godeste for et kæmpearbejde med bryllupskagen, tusinde tak fordi du tog billeder undervejs. Men resultatet, hvor var den flot, ualmindelig flot og jeg kan forstå, at den bare smagte helt vidunderligt. Jeg forstår dig så glimrende med hensyn til komplimentet med "min svigermor", det er lykke når sådan noget sker.

  Jeg har snuppet din banankageopskrift, den ser lækker ud. Jeg har kørt med den samme banankageopskrift i 100 år næsten og det er rart med lidt udvidelse af samlingen. Jeg prøvede engang en diabetes banankage, den var trist, åh så trist. Så hvis jeg nu laver efter din opskrift og bruger speltmel, mon så ikke den er diabetes venlig og smager meget bedre ☺ ☺ ☺ ☺.

  Pragtfuldt sted I fik brunch, waaauw. Jeg elsker den slags arrangementer, dem kam man godt leve på i et stykke tid (for mit vedkommende, i hvert fald når jeg kigger på badevægten ☺). Men pyt, vi skal jo af og til have det lidt sjovt.

  Kan du nu have det rigtig godt deroppe nordpå.

  SvarSlet
 6. Hej Annette,

  jeg har ligget brak så længe så længe... håber ud har det godt?!
  Godt at du kan li' banankage opskriften. Jeg har endnu ikke prøvet at bage med Stevia, det er et projekt for de væmmelige korte vinterdage. Hvis det bliver godt skal jeg fortælle dig det for det må da være bedre end en almindelig diabetes kage!

  Har I også godt vejr dernede sydpå?

  SvarSlet