lørdag den 28. april 2012

Keukenhof 2012

Hvis du aldrig har været i Keukenhof i Holland sku' du alvorligt overveje det. Hvis du altså kan li' blomster...

(det udtales Køjkenhof og ikke som på tysk...)
Det ligger i Lisse i provincen Noord Holland, og ikke ret langt fra Amsterdams Lufthavn. Strengt taget kan man lave en 1 dags tur til Keukenhof. Derned med et morgenfly, hjem med et aftenfly. Taxi eller bus fra Schiphol (lufthavnen) til Keukenhof...  Sikken en skøn dag det ville være!
 www.keukenhof.nl  for mere info. Sæsonen er kort men skøn! Entré prisen var i år € 14.50... så lidt for al den skønhed!


Jeg har været der hvert år siden jeg flyttede hertil og det er en lige stor, fantastisk overvældende skøn oplevelse hver gang!  Jeg Ælsker blomster! What's not to like?!

Når jeg efter en kedelig og alt for lang vinter kommer i Keukenhof til blomsternes forårs show bliver jeg som et nyt (og måske bedre?) menneske. Forår... hvor har jeg dog længtes efter dig!
Knald på brillen... det gør næsten ondt at se på dem... men nu er ens øjne jo også vænnet til det vintergrå... PAUW! Vågn op! Foråret er her!!

Vi tog dertil en søndag i april og det var et godt valg fordi næsten alt var fremme og præsenterede sig smukt. Der er indendørs pavilloner som er en gave da forårsvejret er lidt lunefuldt og man trænger til at komme indendørs nu og da. Og ikke kun når man skal spise/drikke kaffe. Billedet her er fra en pavillon, der er sat tusindvis af blomster indendørs så hvis det regner og man helst vil være indenfor får man en oplevelse der også.
Selv vejbelægningen er blomstret. Det er en sjov idé at lave en tulipan i cementen, det gør jeg næste gang jeg kommer forbi våd cement... ;-)

Keukenhof er en stor park med et par søer og vandhuller. Man får gået meget for det føles som om der hele tiden er noget nyt at se på, og man vil så nødigt gå glip af noget. Der er blomsterbede overalt i alle størrelser, kombinationer, farveorgier og masser af muligheder for at tage billeder. Vi havde 2 kameraer med, jeg tog 89 fotos... ved ikke hvad Henk tog, men jeg tror det var flere end mig.
Hvis jeg havde en have ville jeg ha' sådan en krukke ved hoveddøren der bød alle velkommen...


Min mor forelskede sig i disse 2 hvid/lyserøde tulipaner. Det var et fantastisk bed!Følg den blå sti... Perlehyacinter så det vil noget!

En hvid amaryllis med røde kanter... hvordan gør de det?

Need I say more...


Der er masser af caféer, spisesteder, snackbarer og små boder med mad og is. Der er også turist-souvenir butikker og for at det ikke skal være løgn havde de også mit yndlings hade-objekt: En lirekasse på steroider! Som du kan se på fotoet kan min mor heller ikke li' musikken/larmen... 8-) Da vi ankom var der propfyldt på P-Pladserne, vi var henvist til at parkere på en græsmark og det var extra parkerings plads 2 eller 3 ifølge skiltet. Jeg var lidt ærgerlig over, at vi nu sku' gå rundt som en flok japanere på verdens turné, men som man kan se på fotoet blev min frygt gjort til skamme. Og heldigvis for det!
Der er faktisk uofficiel respekt for hinandens kameraer; når man stiller sig an for at fotografere går (de fleste) folk udenom så man kan få ro til, at ta' et godt foto. Desværre er der mange der ikke respekterer "Græsset må ikke betrædes" skiltene og jeg har og et par gange set afbrækkede blomster. Synd!

Jeg ville gerne sætte alle 89 fotos i bloggen, men det bli'r nok lidt for meget... Tag selv derned og nyd det!
God tur!

4 kommentarer:

 1. Hvor er de altså skønne, alle dine billeder. Jeg tør næsten ikke at fortælle, at jeg endnu aldrig har været i Keukenhof!!! Det kommer sig måske af, at Frank absolut ikke er blomster/have/grønne fingre mand og selv om han vil tage med, så vil de være en plage for ham ☺. Men mon ikke nok jeg kommer der på et eller andet tidspunkt.

  Til gengæld har vi været i Delfshaven og vi er fuldstændig enige, jeg forelskede mig også. Vi nåede endda at besøge bryggeriet og det kan så absolut anbefales, hyggelig atmosfære, god mad og skønne, skønne øl! Jeg spurgte tjeneren om ikke de kunne lave en filial lidt nærmere os! Og ja, det ville være pragtfuldt at bo et sådant sted.

  Jeg har ikke været ude for de urimelige forhold du beskriver ang. lønudbetaling. Men det kommer sig måske af, at de 2 steder jeg har arbejdet hernede, har haft mange medarbejdere og hvis noget lignende det du beskriver skulle ske, så ville der med det samme stå de første 50 hollændere på personelkontoret og brokke sig. Men for søren, hvor er det dog irriterende for dig, dine regninger kan du jo ikke vente med at betale, indtil pengene på et tidspunkt kommer dryssende ind på kontoen.

  Hvor var det altså genialt med det indbrud a la Olsenbanden, det kan jeg ikke huske at jeg har læst/hørt om i nyhederne.


  Pøj, pøj med ansøgningerne og en rigtig god dag til dig deroppe nordpå.

  SvarSlet
 2. Hej Annette,
  iiiih har du været på bryggeriet i Delfshaven?!! Der skal vi hen og spise snart! Jeg synes bare det så SÅ hyggeligt og lækkert ud!

  Måske kan du komme i Keukenhof næste gang i har dansk besøg i foråret, husk det er absolut bedst lidt senere på deres sæson! Jeg var der første gang lige efter de var åbnet og der var det kun ("kun")påskeliljer, krokus og andet tidligt forårs blomster, absolut flot men jeg er særdeles vild med tulipaner og de var kun i pavillonerne. Desuden var det hundehamrende koldt at gå rundt i timevis.

  Min chef lever højt på, at vi kun er udenlandske damer ansat. Nu har han tilbudt at jeg kan få et á conto beløb d. 1. i måneden men det er ikke så meget dét det handler om. Men det forstår han ikke. Han er uforstående overfor mit brok og at jeg har takket nej til hans 'tilbud'. HØMF!

  Dejligt at se dig i blogland igen...

  SvarSlet
 3. Hold da op et fantastisk smukt blomsterhav.. Der gad jeg godt gå rundt med et kamera. :-)
  God dag hos dig.

  SvarSlet
 4. Hej Inge,

  jeg håber for dig, at du en dag kan komme herned og se det. Når det sker skal du køre ad landevejen fordi markerne med blomsterrækker i det uendelige, det er farveorgier der brænder sig ind på nethinden.
  Hav et godt forår!

  SvarSlet