mandag den 3. oktober 2011

Supernem chokoladekage

Verdens nemmeste chokoladekage.
Mindst mulig opvask og næsten ingen anstrengelser...
Det er en opskrift jeg har fået fra en veninde i Canada.

Man tager:
3½ dl mel, 3 spsk kakao, 1 tsk natron, 2 dl sukker, ½ tsk salt, 5 spsk margarine (jeg bruger flydende), 1 tsk eddike, 1 tsk vanille og 2½ dl koldt vand.
 Smør en ca 20 x 20 cm form. Bland mel, kakao, natron, sukker og salt sammen i den smurte bageform. Tilsæt margarine, eddike o vanille. Hæld koldt vand over og rør det hele godt sammen med en gaffel til det hele er blandet grundigt. (Hvis man vil kan man tilsætte chokolade stykker/knapper)
Bag ved 180 grader i ca 25-30 min.
Når den er afkølet kan man komme enten smørcreme eller glasur på hvis man har lyst til det.

Opvasken består nu af 1 målebæger, 1 spiseske, 1 gaffel og formen som kagen er bagt i. Kan det blive nemmere?!

2 kommentarer:

 1. Maj-Britt, du kan næsten ikke være det bekendt ☺ ☺ ☺.
  Jeg elsker, som i sådan rigtig elsker, alt hvad der har med chokoladekage at gøre, men Frank kan ikke lide det. Det hænder af og til meget, meget sjældent, at jeg bager en bare til mig selv og selvfølgelig forspiser mig. Men i hvert fald tusinde tak for en nem opskrift, dem kan vi ikke få nok af ☺

  SvarSlet
 2. Min mor bager af og til en kage til sig selv og fryser den ned i 3-4 stykker, så forspiser hun sig ikke og der går ikke noget til spild. En kage der har været frosset er naturligvis ikke så lækker som en kage der er lun fra ovnen...

  Jeg ved ikke hvor slem den her opskrift er fordi det er kakao og ikke chokolade som i f.eks brownies, mon ikke melet og margarinen er det værste?!

  Det er altid godt med supernemme opskrifter! Fler af dem, tak!! ;-)

  SvarSlet