Henk synes jeg skal dele opskriften på hans yndslings suppe med jer. Bruine bonen soep..... Den smager lækkert men jeg fralægger mig ethvert ansvar med gasudslip m.m.
Man tager:
1 pose brune bønner som man lægger i blød i koldt vand natten over.
Næste dag hælder man vandet fra og skyller bønnerne godt.
Man kommer nyt vand på, lidt salt i og koger dem møre ved svag varme i ca 2 timer.
Så tager man en pakke fadkoteletter og en pakke stegeflæsk og lægger i vand med et par laurbærblade og koger det mørt, ca ½ time (mens bønnerne koger).
Skræl og skær 2 gulerødder, 2 porrer og et stort stykke knold selleri i tern. Det koges med salt, peber, laurbær og løvstikke. I mangel af løvstikke bruges bouillon.
Derefter skærer man en røget medister i mundrette stykker og kommer i suppen.
Når det hele er kogt igennem blandes det sammen i en meget stor gryde. Og vupti man har en klassisk hollandsk suppe. Den kan fryses.
Det er en vinter ret.
Velbekomme.....