mandag den 26. august 2013

Når frem og tilbage ikke er lige langt...

Søndag for en uge siden opdagede jeg, at Henk havde 5 fridage i ugen  der kom, med en enkelt arbejdsdag lige midt imellem alle fridagene, så jeg foreslog ham at se om han ku' bytte den dag væk eller få fri eller et eller andet for så ku' vi ta' til Danmark og besøge min mor... det har hun trængt til længe! (også mig...)
Mandag eftermiddag da Henk var kørt på arbejde tog jeg med sporvognen til Scheveningen for, at gå tur på stranden og drikke en kop kaffe.
Bedst som jeg sad med kaffen fik jeg kontakt med Henk som glædestrålende sagde, at jeg ku' godt begynde at pakke! Så jeg skyndte mig at tømme koppen ned i halsen og så ellers gå tilbage til sporvognen med lynets hast alt imens jeg ringede til min mor og fortalte, at hun fik gæster dagen efter. HuHej tilbage til Delft, ind i supermarkedet og købe ind i panik og så ellers hjem og pakke til os begge to. Næste dag kørte vi ved 10:30 tiden mod Danmark og ankom kl 22:00, vi havde kørt den lange vej gennem Jylland/over broen.
Vi var kun i Danmark til søndag, men havde dog tid til at ordne et par hængepartier hos min mor og det var vi alle tilfredse med. Der blev også tid til et besøg i Valbyparkens Rosenhave og de andre små blomsterhaver. Den viste skønne Dahlia er derfra.
Vi fik ellers også shoppet igennem og fyldte køletasken med flæskesteg, oksesteg og Langelændere. En af vores naboer har været i Danmark et par gange og besøge en veninde og der har hun spist danske pølser. Hun er vild med dem og fortæller glædestrålende om 'knækket' når man bider i dem. Hun spørger mig tit om hvornår jeg skal til Danmark og vil jeg købe nogen med til hende. Så denne gang købte jeg en pose Wienerpølser 'Langelændere' - "Kend dem på knækket" ;-) Vi afleverede dem hos hende idag, hun var dog ikke tilstede men hendes voksne søn var. Da vi forklarede at vi havde været i Danmark og købt danske pølser med til hans mor sagde han: 'Nå ja, Polser dem taler hun altid om'... ;-)
Derudover købte vi rugbrødsboller, lakridser, Knorrs bearnaise (nej, det kan ikke fås hernede og jeg har skrevet og spurgt dem om hvorfor de dog ikke sælger det i Holland. 'Hvert land sin smag' var svaret) Sild og andre lækre danske fiskeprodukter, både til os og svigerfamilien. Sjove øl og blandede bolsjer til fruen... Karen Volffs småkager til en amerikansk klassekammerat og lilla Läkerol til svigerinden osv osv osv.

Vi besluttede os for at køre søndag morgen og tage med færgen fra Rødby til Puttgarden for at slappe af, få en kortere køretur og derfor være hurtigere fremme. HA! Køreturen fra færgen og til et stykke efter Bremen foregik i kø og det endte med at tage os over 3 timer ekstra... :-( 
For at få tiden til, at gå mens vi alligevel bare sad der og rullede en meter ad gangen for at stoppe helt op og så et par sekunder efter rulle en meter mere... (indsæt trætte himmelvendte øjne her) så sad Henk og læste de tyske nummerplader og vi fik os en sund, og tiltrængt, latter over et par af dem. Der var dog en der stod ud:
Nu er tyskere jo generelt ikke så gode til engelsk, men mon ikke denne her forstås?!

Da vi endelig nåede Holland så vi dette interessante syn: en fantastisk solnedgang og en luftballon der er ved, at lande ved siden af motorvejen. Billedkvaliteten er lidt ringe fordi det er taget med mobilen gennem bilruden.
Idag, mandag, dagen efter dagen vi tilbragte i bilen sammen med en masse tyske søndags bilister, fandt vi ud af at vores højhus har været misbrugt til selvmord. ÆV! Hvor trist og væmmeligt!
                                                           ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Om 1 uge har vi ferie... det glæder jeg mig til!

14 kommentarer:

 1. Dejligt lige at få plads til en smuttur, selvom det var hurtig udrykning. Når I har taget turen over Rødby, har I været meget tæt på både os og vores sommerhusgrund. Fra Puttgarden og sydover er der altid køkørsel i ferietiden, så før broen kom over Fyn kørte vi altid om natten.
  Når man bor i DK, så tænker man til dagligt ikke over alt det man vil savne, men jeg ved bare at det første vi spiser efter en tur sydpå er dansk rugbrød og leverpostej :-)
  Nummerpladen er forstået :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kigget på nettet om det bedre kan betale sig at ta' turen Gedser - Rostock men det ser ud til at være lidt dyrere og da der tilsyneladende kun er 1 færgeselskab er der jo ikke konkurrence på priserne, desuden er køreturen på mindre veje og længere...så det blev afvist i fødslen.
   Uhm...rugbrød med leverpostej :-P Og med rødbeder på så kører det for mig!!

   Slet
 2. Hvor dejligt, at I fik mulighed for at drøne til Danmark. Og fik tid til at handle - det var dog en enorm huske-/ønskeseddel! Men altid rart at kunne gøre en hel masse mennesker glade. Vi griner også af tyske nummerplader, når vi keder os :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg også glad for, at vi gjorde!
   Det meste af det vi køber er vist i den forkælede ende af skalaen, og det meste kan erstattes af hollandske ting...undtagen Knorrs Bearnaise! Man kan købe en del interessante fisketing i den lokale IKEA... meeen der er jo intet som det gode danske jeg er vokset op med ;-)
   De tyske nummerplader er for komiske. Vi så også en OLDE... grine! Bilen var gammel så det passede fint :-D

   Slet
 3. Dejligt med sådan en ekstra ferie, og at få handlet en masse delikatesser med hjem. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var nemlig skønt med ekstra ferie så'n lige pludseligt!

   Slet
 4. Bearnaise pulver var sjovt nok også med hjem i kufferten sidst vi var i Danmark. Det jeg virkelig savner udover ordentlig rugbrød er danske pølser og bacon. Hernede synes jeg bacon er alt for salt og med for lidt røgning. Skæreost kan man jo også savne, og makrel i tomat, og spegepølse og sjovt nok også almindelig dansk mayonnaise og remoulade :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Knorrs Bearnaise er en nødvendig delikatesse når man nu ikke er Gourmet nok til selv, at lave den med masser af æg og hvad der nu ellers skal i.
   I skrivende stund sidder jeg med munden fuld af Toms skildpadde... det er også en nødvendighed fra det danske! ;-)

   Slet
 5. Dejligt at kunne give mor en glædelig overraskelse :-)
  Jeg kan genkende de fleste af dine savn fra min datter, som også altid skal have visse ting med tilbage, når de vel at mærke ikke flyver herover.
  Kender du denne side: http://hjemve.dk/ ? Jeg ved ikke, om den ville kunne opfylde dine behov, men de har mange ting, og C har brugt den et par gange; bl.a. for at få remoulade og rødkål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ka' tro mor var glad...og det var Mai-Britt også ;-)
   Jeg kender godt Hjemve siten for den popper op som reklame på facebook og andre sites. Den har en god blanding af alt det livsnødvendige! Remoulade er iøvrigt også et nødvendigt onde!! Rødkål, rødbeder og syltede agurker kan man sagtens købe her i en spiselig udgave.
   Jeg indrømmer jeg forkæler mig selv!

   Slet
 6. Dejligt at Henk kunne få en længere række fridage, så I kunne tage til Danmark. Men uha, sikke en hjemtur og en grim besked at få om selvmordet ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ka' tro det var skønt og det hele gik så hurtigt, at jeg ikke nåede at blive utålmodig ;-)
   Selvmordet var chokerende. Henk siger at det er 4. gang mens han har boet i ejendommen, det er første gang for mig. Overvejer om jeg skal hælde en flaske brintoverilte ud på den plet man stadigvæk kan se på parkeringspladsen... :-(

   Slet
 7. skønt med en uventet tur hjem til :-) ja, og så er det med at få købt ind. Jeg har prøvet adskillige gang at få mine venner og arbejdskolleger til at spise lakrids, men de er næsten ved at kaste op hver gang :-D Fint, med mig, så har jeg det da i fred :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha!! Jeg har flere gange haft lakrids med til USA og og moret mig over vennernes ansigt når de smagte på det. Og så har vi resten for os selv ;-) Hernede er der et kæmpe udvalg af lakrids, men der er nu intet som Ama'r kiks, Vejskilte, Zulu, Poletter og alle de andre! (som jeg naturligvis har med tilbage...)

   Slet