mandag den 12. august 2013

At blive 'mærket'...

Først skal jeg lige stolt og pralende fremvise min helt egen skønne Dahlia som vi selv har købt som knold og plantet på altanen.... iiih jeg er helt vild med den! Den er en fryd at se på hver dag!
                                                     ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Vi er blevet mærket! Mange mennesker gør sære ting for at blive bemærket men her er vi ganske uskyldige!

Igår søndag da Henk havde trukket rundt med Mosto og kom hjem igen opdagede han at under vores køkkenvindue sad et rødt X lavet med kridt.. Han kiggede på de andre naboers væg under vinduet og hos naboen lige ved siden af os sad et grønt kridtmærke. Sådan ser det ud:  
 Rødt lys...
Grønt lys...
Hos naboen sidder det under gesimsen så man ikke lige umiddelbart lægger mærke til det.
Min Politi-mand så det og vidste med det samme pga erfaringer med det på arbejdet, at det er en indbrudstyvebande på spil. Vi ringede det det lokale Politi som sendte 2 afsted, den ene var en Hoofdagent med 3 striber, altså en meget erfaren mand. Det viste sig iøvrigt at han og Henk genkendte hinanden fra arbejdet (i hvilken forbindelse blev jeg aldrig klar over...) så betjenten var klar over, at Henk vidste hvad han talte om. Politiet tog billeder og vil arbejde med det. Hvordan ved jeg ikke, men jeg håber de kommer igen for jeg har et par ting at tilføje. Jeg kan selvfølgelig bare gå hen på stationen og fortælle dem det... hmm...
Fordi vi bor på 14 etage kommer her ikke så mange mennesker der ikke hører til. Jeg arbejder jo hjemmefra og sidder i vort lille kontor der ligger ud til svalegangen og jeg ser alle der går forbi. 2 gange har jeg modtaget pakker til naboer der ikke var hjemme. Den ene gang ville Mosto æde postbudet hvilket jeg naturligvis forhindrede... Kan det være ham der har tippet nogen af? En anden gang gik Mosto i selvsving over nogen der gik ude på svalegangen, hvilket han normalt ikke gør. Måske har de pillet ved døren eller vinduet og hørt den rasende hund. Jeg skal hilse og sige at en Schæfer kan gø så det næsten ringer for ørerne af én bagefter.

Min plan er at lave en seddel med billederne på og enten få ejendommen til at printe dem ud så alle naboerne kan få en og holde øje med det, eller ihvertfald sætte en nede i forhallen til almindelig oplysning.

Har du overvejet at se efter den slags mærker ved din egen indgang, måske bagindgang?

Jeg har 1 gang haft indbrud og det er den mest klamme fornemmelse at nogen har været inde og rode rundt i alle tingene, selv min vasketøjskurv var gennemrodet. Det vil jeg helst ikke opleve igen.
Henks søster kom en gang hjem og fandt en indbrudstyv stå bag gardinet og forsøge at gemme sig! Hvor uhyggeligt er det lige. Det værste er at da hun hev ham frem var det guhjælpemig en hun kendte! Så hun var heldig han ikke panikkede og slog hende ihjel. Fyføj, den slags vil vi helst ikke opleve for meget af!

Jeg skal holde jer underrettede om hvad der mere sker.

8 kommentarer:

 1. Pffffff, det er ikke godt. Selv om I har rødt kryds, så er tanken om, at nogle har vejet for/imod at kigge i jeres gemmer, bestemt ikke tiltalende.
  Jeg synes, at det er dagligt vi læser/hører om indbrud (har jeg ret i, at det hovedsageligt er rumænere der bliver omtalt og fanget?) og det er frygteligt, når det kommer så tæt på.
  Jeg håber, at det bliver ved dette og at der ikke sker mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henk fortæller at de, i Rotterdam området hvor han arbejder, har fanget flere kæmpe store bander fra forskellige østeuropæiske lande, en af de større bande var fra Rumænien. Jeg må indrømme jeg netop tænkte på dem da jeg så "kryds og bolle" på muren.

   Slet
 2. Puha, det er da bestemt ikke rart, håber at politiet kan gøre noget, men det er måske en god idé at gøre naboerne opmærksomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har fortalt et par af naboerne det og vist dem mine fotos. Vore nabo til den anden side som faktisk bor uden væg til væg naboer (vi er adskilt af trappe og elevator) vil sætte et kamera op. Det virker ganske vist ikke siger han, men det har nok præventiv virkning. Vi overvejer at gøre det samme.

   Slet
 3. Den model har jeg ikke hørt om. Jeg kan godt se det er smart (for tyvene) at afmærke i et tæt bebygget område.
  Herude på landet er det andre metoder der bruges. Vi er meget tit ramt af indbrudsbølger, og de kommer ind, selvom man er hjemme. Derfor har vi for et par år siden fået installeret tyverialarm, som mange andre i nabolaget også har. Ligesom vi holder øje og informerer naboerne, når vi ikke er hjemme. På arbejde havde vi indbrud 3 gange på 2 uger sidste år, og nu er det naboerne der, det går ud over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes faktisk det er værre at man er hjemme når de kommer ind! UF!
   Jeg har altid sagt, at hvis jeg flytter i hus (sådan et rigtige alene stående hus som i Danmark) vil jeg ha' tyveri alarm og kamera sat til computeren. For ikke alene skal de ikke komme ind, men HVIS de gør skal de fanges bagefter og straffes! (sagde hun hævngerrigt!)
   Det er godt at naboerne kan hjælpe hinanden.

   Slet
 4. Tænk at nogen kan finde på at bryde ind i stort ejendomskompleks, hvor der jo hele tiden er nogen, der kommer eller går.
  Jeg har også været ude for indbrud, men det er mange år siden og var i mit sommerhus en vinterdag, hvor der sikkert ikke var et øje. Nu sørger jeg for altid at have noget tøj hængende til tørre og et par sko stående udenfor :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er frække og slipper afsted med det... nogen gange.
   Vi har nu hængt en seddel nede i forhallen med fotos på. Jeg talte med en bekendt der også bor i ejendommen og hun tilbød os, at få et ekstra klistermærke hun har fra sin tyveri alarm og det var da en pæn tanke.
   Jeg talte også med en bekendt fra Rotterdam og de har også været mærket; alle med hund sku' ikke brydes ind til.

   Slet