søndag den 16. februar 2014

Mælkefrie pandekager

Det er officielt nu; Jeg har laktose intolerance   :-(   Øv hvor er det besværligt!  Jeg er så småt ved, at finde rundt i det, det kom ikke som et chok for jeg har i årevis vidst at mælk og jeg ikke passede godt sammen.
Nå, men jeg har også lyst til sjove ting som f.eks amerikanske pandekage en forårs søndag morgen hvor Henk har aftenvagt, og vi kan sove længe og dovne den lidt.

Jeg lavede en lille portion til bare os to:

2½ dl mel
2 tsk bagepulver.
2 æg
1 spsk olie
1 spsk sukker
vanilje efter smag
knivspids salt
2½ dl vand
Jeg kom alt i en røreskål UNDTAGEN vandet.
Jeg piskede det med håndmixer på det laveste og piskede vandet i lidt efter lidt.
Det lugtede lidt af melklister så jeg kom mere vanilje i.

Jeg kom fedtstof på en pande og lod det blive godt varm før jeg lagde en større klat (med en lille suppe op øser) på den varme pande. Amerikanske pandekager er ca. 10 cm i diameter og ½ cm tykke, men mine mælkefrie flød ud så de blev ikke helt så tykke og runde var de i hvert fald ikke; de mindede mere om et land på verdenskortet, jeg havde flere der lignede Australien  ;-)  Men de smagte godt og det er hovedsagen. 
Vi spiste dem med sirup sammen med æg og stegte mini pølser... uhm det var godt!

5 kommentarer:

 1. Øv hvor ærgerligt ... det kan da godt gøre livet en anelse besværligt, men du finder nok ud af det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er allergisk for flere ting og nu mælkeintolerance. Jeg er kommet over selvmedlidenheden... for det meste ;-)

   Slet
 2. Det er altid besværligt når der er noget man skal gå udenom. Det tager lidt tid inden det sidder på rygraden. Pyt med formen, de ser lækre ud og smagen er det vigtigste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at det tager lidt tid at få det til at sidde fast og huske det hver gang.
   Jeg er heldigvis ikke så kræsen så det går nok. Hernede kan man købe alt muligt laktose frie ting.

   Slet
 3. Så blev der endelig tid til at komme til tastaturet. Den udsigt, den ville jeg altså også have svært ved at sige farvel til, uanset hvor gerne du/I vil til Rotterdam, for den er fantastisk.
  Lige umiddelbart lyder det frygtelig besværligt med laktose intolerancen, men jeg kom til at tænke på, at jeg altid kigger indholdsfortegnelse på varer, for at se hvor mange kulhydrater der er i varen og det for dig må være noget med at skulle checke om der er mælkeprodukter i varerne. Efter en tid, så tænker man ikke over hvor bøvlet det egentlig var i begyndelsen.

  SvarSlet