tirsdag den 16. april 2013

Madurodam 2013

Jeg var i Madurodam med min mor, Henk og hans forældre.
Stedet hvor alt er i miniature og os der ikke er højere end 163 cm kan føle os som kæmper.
Det er en park med kendte (og mindre kendte) bygninger fra hele Holland, det er utroligt detaljeret! Bl.a var der et butiksvindue med sko i mini...sjovt. Man skal lægge sig på maven for at fotografere den slags detaljer, så det gjorde jeg altså ikke!
Madurodam har længe reklameret for, at de lavede det hele om og det blev så og så spændende at besøge. Jeg var spændt på hvad de mon havde ændret på. Da vi var der gik det op for mig at ændringerne da vist mest var for børn... Ændringerne var såmænd bare det at man får udleveret et plastik scannekort som man holder til en filmstander og så begynder en undervisning på en underholdene måde. Derudover var der forskellige ting ungerne kunne lege med som bl.a at slukke en brand i en båd ved hjælp at vandkanoner...alt sammen i miniature naturligvis. Lige den ting var ganske populært blandt drenge bemærkede jeg:
 Henk fotograferer lyntoget 'Thalis' som går herfra til Paris. I Madurodam drønede det rundt i en vis fart.

En motorvej. Jeg ved ikke hvilken en det skal forestille, det er ihvertfald ikke en her i området for så sku' der være flere biler på.
Lufthavnen med bagagevogne. Detaljerne er mange og sjove! 
Blomstermarkeder og der var også en blomster auktion...ligesom i det virkelige liv.

Henks gode venner:
Han håndfodrer dem og de er ikke i miniature sku' jeg hilse og sige! De får sig en bid Müsli bar...
Selv håndfodrede jeg en lille sort fugl med knaldblå øjne. Jeg tror det var en Allike unge. Desværre har jeg ikke noget foto af den.
Dagen startede med gråvejr og regn og endte med høj sol. Det var skønt!


10 kommentarer:

 1. Sikke et spændende sted - det lyder som en dejlig dag, I havde med din mor og Henks forældre. I Køge er der også en miniby, som jeg skal se snart.

  SvarSlet
  Svar
  1. I Køge?! Det vidste jeg ikke, det lyder da interessant. Den ku' da være sjov at besøge ved næste tur til Danmark.

   Slet
 2. Sjovt sted :-) Det er helt vildt at tænke sig, hvor meget tid, der er gået med at lave alle detaljerne sådan et sted. Karper kan være imponerende store, men jeg troede nu ikke, at de spiste müslibar ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror disse karper er altædende, vi har før fodret dem med müslibar og brød, Henk siger hans fingre bliver prøvesmagt også...godt de ikke har tænder 8-/ gyse!

   Slet
 3. Det ligner et sjovt og spændende sted at besøge, jeg kommer til at tænke på Legoland når jeg ser dine billeder. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker også altid på Legoland når jeg er i Madurodam. Og nok ikke uden grund ;-)

   Slet
 4. Hvor er det fint og småt og sikke en masse detaljer.. Må have været sjovt at besøge.. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det bestemt også, man kan bruge mange timer på at studere de fine detaljer.

   Slet
 5. Det ser ud som en af de bedre og mere interessante minibyer. De fleste af slagsen koncentrerer sig om bygningerne, så jeg synes vældig godt om ideen med at tage både lufthavne, motorveje og alt det andet du nævner, med ind i billedet. Flot, spændende og gennemført.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har naturligvis kun et par få billeder, der er mange flere bygninger; store kirker, paladser, museer og meget andet. Bl.a var der et blomster optog á la Corsoen som jeg fortalte om sidste år.

   Slet